log in

Actueel

Actueel

Nieuwsberichten

SPANDOEKACTIE

Aanstaande zondag kan Gasselternijveen promoveren naar de 4e klasse. Het zou leuk zijn als je ons eerste komt aanmoedigen met een zelf ontworpen vlag of spandoek. RTV Drenthe komt ook bij ons op bezoek. Wie weet is jouw vlag of spandoek zondag op tv te bewonderen.

Dus trek de lakens bij jouw ouders van bed, haal de verfbussen uit de schuur tevoorschijn en maak een spandoek of vlag met een leuke en/of grappige tekst. Dat kan alleen maar het is natuurlijk nog veel leuker om dat met een groepje te doen.

Inschrijven is niet nodig. Wel even aanmelden met spandoek of vlag op zondag 10 juni tussen 13:00 uur en 13:30 uur aan de bar (vraag naar Barry).

In de rust van de wedstrijd wordt bekend gemaakt wie de leukste of origineelste vlag of spandoek heeft gemaakt. De winnaar krijgt een consumptiebon voor een drankje met iets lekkers. Dat mag een zoekje snoep zijn maar ook een patatje of iets anders.

Heb je geen zin om mee te doen dan vinden we het nog steeds leuk als je ons eerste komt aanmoedigen. Tot zondag!

 

KNVB start met Jeugdraad

De KNVB start vanaf het seizoen 2018/’19 met de KNVB Jeugdraad. De KNVB Jeugdraad, die gaat bestaan uit 11 jongeren tussen de 13 en 18 jaar, gaat meedenken, -doen en -beslissen over voetbalthema’s die hen aangaan. Waardevolle input voor de KNVB om erachter te komen wat deze doelgroep precies drijft, een mooie manier om jeugdvoetballers van nu een stem te geven en bestuurders van de toekomst op te leiden.

Hoe houden we de jeugd betrokken bij het voetbal?

Er zijn steeds meer alternatieven voor de invulling van vrije tijd en het is, zeker voor jongeren, niet meer vanzelfsprekend zich een leven lang aan één vereniging te binden. Ook wordt het voor verenigingen lastiger om (nieuwe generaties) vrijwilligers aan zich te binden. Door de inrichting van de KNVB Jeugdraad kunnen we met jongeren in gesprek over wat hen drijft. Wat vinden ze leuk aan de sport en wat juist niet? Wat zouden we in hun ogen kunnen doen om de sport leuker te maken en hoe kunnen verenigingen jongeren bewegen actief te worden als vrijwilliger?

Hoe werkt de KNVB Jeugdraad?

De KNVB Jeugdraad wordt telkens voor één volledig seizoen verkozen, met een max. van 3 seizoenen. De jongeren komen minimaal één keer per kwartaal bijeen om mee te praten en te denken over ontwikkelingen bij de KNVB en binnen het voetbal.

Alle informatie is te vinden op www.knvb.nl/jeugdraad

De Keepersfabriek

Geachte verenigingen (keepers),

Na een zeer succesvolle najaarscursus 2017,  gehouden op de velden van VV Wildervank, gaan wij vanaf 18 maart weer van start met de voorjaarscursus 2018.
De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven op de zondagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur. De cursus wordt gegeven door ervaren keepertrainer.

Als er van Uw vereniging 3 of meer keepers zich aanmelden voor deelname aan de cursus, dan komen wij van de keepersschool kosteloos bij Uw vereniging een keepersclinique verzorgen voor trainers/keepers!


Bij de eigen vereniging kunnen de keepers vaak alleen maar meedoen met de veldspelers in de oefenstof. In het algemeen ontbreekt bij de clubtrainingen de specifieke focus op het keepersvak en de daarbij behorende trainingsvormen en technieken. Onze opleiding vormt een aanvulling op bestaande keeperstrainingen, of invulling van ontbrekende keeperstrainingen en kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de keeper/keepster bij de club. Door het volgen van onze trainingen zal elke keeper op een hoger niveau uitkomen en leren het spel beter te doorgronden. Er wordt ook ruim aandacht besteed aan de positionele, tactische, fysieke en mentale aspecten van het keepen. Het doel van de trainingen is om vanuit een plezierige en uitdagende leeromgeving je eigen persoonlijke top-niveau te halen. Daar dit voor ieder kind verschillend is proberen we iedereen individueel te begeleiden en houden rekening met leeftijdscategorie, belastbaarheid en eventuele beperkingen.


Bij voldoende deelname proberen we dit najaar een meidengroep te vormen omdat er steeds meer meiden het voetbal als sport gaan beoefenen en daarmee natuurlijk ook het keepersvak. Dit juichen wij alleen maar toe!

 

Met vriendelijke groet,

Freddy Dijkstra (Schoolhouder)     Luuk Tooren (hoofdtrainer)

www.dekeepersfabriek.nl

mob; 06-43785671

Het Kindpakket Aa en Hunze

Op donderdag 5 april is het ‘Kindpakket’ gelanceerd in Aa en Hunze. Via het Kindpakket worden er verschillende regelingen aangeboden om ouders met een minimuminkomen financieel te ondersteunen met uitgaven voor hun kind. Een ouder kan via één online formulier een aanvraag doen voor een bijdrage voor kleding, school(reisjes), verjaardagen, sport en cultuur. Zodat ieder kind mee kan doen!

Armoede in Aa en Hunze?

Uit de armoedemonitor van de gemeente blijkt dat er wel degelijk sprake is van armoede in de gemeente. Zo leeft 23% van alle éénoudergezinnen van een inkomen rond het Wettelijk sociaal minimum. Daarnaast moet 38% van de huishoudens met een niet-westerse achtergrond rondkomen van een minimuminkomen. Het gaat in onze gemeente om 302 kinderen die recht hebben op een bijdrage uit het Kindpakket. Dit is 6,8% van alle kinderen uit Aa en Hunze.

Een aanvraag doen

Voorheen deden ouders apart een aanvraag bij iederefonds, zoals het Jeugdsportfonds.Het was vaak niet duidelijk waar een ouder recht op heeft.  Nu kan dat met één online formulier op www.aaenhunze.nl/kindpakket. Eén aanvraag, één formulier, je regelt het zo!

Subcategorieën

Log in or create an account