log in

Actueel

KNVB start met Jeugdraad

De KNVB start vanaf het seizoen 2018/’19 met de KNVB Jeugdraad. De KNVB Jeugdraad, die gaat bestaan uit 11 jongeren tussen de 13 en 18 jaar, gaat meedenken, -doen en -beslissen over voetbalthema’s die hen aangaan. Waardevolle input voor de KNVB om erachter te komen wat deze doelgroep precies drijft, een mooie manier om jeugdvoetballers van nu een stem te geven en bestuurders van de toekomst op te leiden.

Hoe houden we de jeugd betrokken bij het voetbal?

Er zijn steeds meer alternatieven voor de invulling van vrije tijd en het is, zeker voor jongeren, niet meer vanzelfsprekend zich een leven lang aan één vereniging te binden. Ook wordt het voor verenigingen lastiger om (nieuwe generaties) vrijwilligers aan zich te binden. Door de inrichting van de KNVB Jeugdraad kunnen we met jongeren in gesprek over wat hen drijft. Wat vinden ze leuk aan de sport en wat juist niet? Wat zouden we in hun ogen kunnen doen om de sport leuker te maken en hoe kunnen verenigingen jongeren bewegen actief te worden als vrijwilliger?

Hoe werkt de KNVB Jeugdraad?

De KNVB Jeugdraad wordt telkens voor één volledig seizoen verkozen, met een max. van 3 seizoenen. De jongeren komen minimaal één keer per kwartaal bijeen om mee te praten en te denken over ontwikkelingen bij de KNVB en binnen het voetbal.

Alle informatie is te vinden op www.knvb.nl/jeugdraad

Log in or create an account