log in

Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten

ZVC '14 Flessenactie 5 januari 2018

Beste ouders, verzorgers en jeugdleden,

Graag willen jullie alvast het volgende mededelen. Op vrijdag 5 januari 2018 willen we graag weer onze jaarlijkse flessenactie gaan houden.

Het is de bedoeling dat de jeugd dan samen met hun leider en team tussen 14 uur en 16 uur statiegeld flessen gaan verzamelen in de verschillende dorpen van de ZVC '14.

Verdere informatie volgt nog via de leiders van de teams.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Bestuur ZVC '14.

Leden Kidsteam Aa en Hunze gezocht!

Schoolreisjes, sporten, muziekles, je verjaardag vieren, een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen en jongeren dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. De gemeente Aa en Hunze vindt dat ieder kind mee moeten kunnen doen! Zit jij in groep 7 of 8 of de eerste klas van de middelbare school? En vind je ook dat ieder kind mee moet kunnen doen? Meld je dan aan voor het Kidsteam Aa en Hunze!

Feestelijke start zoektocht

Dinsdag 24 oktober, tijdens het springkussenfeest in Rolde is de feestelijke start van de zoektocht naar leden voor het Kidsteam. Streetdancegroep ‘Out of Control’ doet de openingsact en wethouder Harry Dijkstra de aftrap voor de zoektocht. Wethouder Harry Dijkstra: ‘’Misschien heeft u het spotje op de radio al gehoord van ‘Kansen voor alle kinderen’, de nationale campagne om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Of het nu gaat om een schoolreis of bijvoorbeeld muziekles, de gemeente Aa en Hunze vindt het erg belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom haken we hier als gemeente graag op in. Kinderen van ouders die het financieel wat minder hebben weten vaak niet wat voor fondsen zij kunnen aanspreken om hun kinderen ‘mee te laten doen’. We willen op een positieve manier duidelijk maken welke mogelijkheden er zijn. Wij denken dat de kinderen zelf dat het beste kunnen. Een project voor en door kinderen.’’

Wat doet het Kidsteam Aa en Hunze?

Het Kidsteam gaat het aankomende jaar langs bij allerlei leuke evenementen in Aa en Hunze. Daar brengen ze het project ‘Kansen voor alle kinderen’ onder de aandacht door bijvoorbeeld te flyeren of te vloggen. Leden van het Kidsteam zijn de ambassadeurs van ‘Kansen voor alle kinderen’ in Aa en Hunze. Ze mogen meepraten en denken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat ieder kind mee kan doen. En in ruil voor hun inzet krijgt het hele kidsteam een cursus vloggen.

Wie zoeken we?
Wij zoeken kinderen en jongeren die het belangrijk vinden dat al hun klasgenoten mee kunnen doen. Ben jij diegene die we zoeken? Aanmelden kan vanaf 24 oktober via aaenhunze.nl/kidsteam.

 

Up-to-date maken van de site

Het eerste wedstrijdverslag staat weer op de site. Inmiddels zijn onder het kopje teams alle teams toegevoegd. Een aantal teams zijn al volledig aangepast, maar de meeste moeten nog. Onze excuses dat het bijwerken van de site even op zich heeft laten wachten, maar we zullen proberen alles zo spoedig mogelijk in orde te maken! Mocht u nog op- en/of aanmerkingen of aanvullingen hebben op de site, laat het ons dan weten!!

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZVC '14

11/11 ZVC '14 O13-1 - vv. Gieten O13-2

Opstelling: René Schepers, Milan Snijders, Niek Veldman, Wesley Spaan, Walied Abazed, Sander Torenbosch, Sander Ottevanger, Sam Poppinga, Sarah van Herk, Max Brand, Joris Froeling, Neo Kemp, Arwin Trip, Harmen Oostingh.

Afwezig: Jeremy Radsma (knie), Jorian Lokken (knie)

Uitslag: 8-1

Koud weer, warm begin

Op deze behoorlijke frisse zaterdagochtend stond de thuiswedstrijd tegen Gieten op het programma, van oudsher een derby dus de technische staf was met name gebrand op een overwinning. Vanwege de afwezigheid van Jeremy en Jorian sloten Sam, Sarah en Niek aan. Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelden we erg verzorgd. Dit resulteerde in de 7e minuut in een treffer op naam van Niek. Even later was Joris ook dichtbij, maar schoot net voorlangs. Zoals gezegd begonnen we goed en na iets meer dan tien minuten na de aftrap werd de stand dan ook verdubbeld. Wesley schoot de bal in de korte hoek op aangeven van Niek. 2-0. Een begin om warm van te worden.

Net voor rust, net na rust

Het tweede deel van het eerste bedrijf was echter minder aantrekkelijk en vlak voor rust moesten we een tegentreffer incasseren. 2-1 ruststand.

De ranja deed ons goed want ook net na de aftrap van de tweede helft speelden we goed. Joris gaf een goede voorzet op de inkomende Walied en de middenvelder tikte de 3-1 binnen.

Sterke tweede helft met handje vol goals

De tweede helft lieten we weer zien over welke kwaliteiten we beschikken. Max werd in het strafschopgebied op de hakken getrapt en scheidsrechter De Heij legde de bal op de stip. Wesley trad aan en faalde niet. 4-1. De daaropvolgende aanval leidde tot een schot op de paal van Joris na een goede solo en Wesley plaatste de rebound ook op het aluminium.

Op driekwart van de wedstrijd promoveerde Milan een afgeslagen aanval nog tot een goal met een verfijnde krul, de assist komt op naam van Walied. 5-1.

10 minuten voor het einde besloot Joris om voor de verandering een keer wel tussen de palen te schieten. Een schot in het hoekje bracht de stand op 6-1. Joris had het gelijk aan zijn zijde want ook de daaropvolgende bal die hij op zijn wreef nam belandde achter de doelverdediger. Na deze 7-1 werd de buitenspeler vervangen door Milan, die zojuist een weddenschap met de trainer was aangegaan om in de laatste vijf minuten nog te scoren. Een zakje snoep stond op het spel. En ja hoor, 2 minuten voor het einde brak hij door en rende op de dug-out af om de trainer aan de afspraak te herinneren. De wedstrijd werd kende mede door deze goal een 8-1 eindstand. 12 punten uit 6 wedstrijden is het gevolg (en nog steeds ongeslagen). Volgende week gaan we op bezoek bij hekkensluiter Asser Boys.

Subcategorieën

Log in or create an account