log in

Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten

FC Emmen gaat deze herfstvakantie de regio in!

Wordt jouw talent ontdekt tijdens de regionale FC Emmen Talentendagen? 

Pak dan nu je kans en laat jouw talent zien aan de scouts van FC Emmen op één van de vijf locaties.

Leven als een prof

Als je tussen de 6 en 14 jaar bent en je jouw voetbalvaardigheden wilt ontwikkelen, doe dan mee aan de FC Emmen Talentendagen tijdens de herfstvakantie. 

Wie weet word jij geselecteerd voor de finale van de talentendagen in De Oude Meerdijk, tijdens deze finaledag maak je kans op een trainingsstage bij een jeugdteam van FC Emmen!

De Talentendag

Tijdens deze dag ontwikkel je jouw voetbalvaardigheden onder begeleiding van officiële FC Emmen trainers. 

Tussendoor wordt gezorgd voor drinken en een goed verzorgde lunch. Kortom, er valt ontzettend veel voetbalplezier te beleven.

Deelname kost slechts €49,95 en aanmelden kan via deze link: FC Emmen Talentendagen!

Deelnamepakket

  • Top training van FC Emmen Jeugdtrainers
  • FC Emmen Trainingsshirt
  • FC Emmen Bidon
  • Officieel FC Emmen Certificaat
  • Lunch
  • Drinken gedurende de dag
  • Kans om gescout te worden

Wat kun je winnen?

  • Meedoen aan de finale van de FC Emmen Talentendag in het stadion De Oude Meerdijk
  • Een week trainingsstage bij een jeugdteam van FC Emmen
  • Persconferentie met de spelers van FC Emmen, diverse wedstrijdtickets en andere leuke fanartikelen!

Datums
Maandag 22 oktober | FC Assen
Dinsdag 23 oktober | FC Klazienaveen
Woensdag 24 oktober | vv SJS, Stadskanaal
Donderdag 25 oktober | sv Gramsbergen
Vrijdag 26 oktober | vv Drenthina, Emmen

Tijden
10.00 tot 16.00 uur.

Voor wie
Voor jeugdvoetballers (jongens en meisjes) van 6 t/m 14 jaar van elk niveau. Het wordt georganiseerd voor zowel veldspelers als keepers.

Je niveau van voetballen is niet belangrijk, het is voor iedereen toegankelijk die een leuke voetbaldag wil beleven!

Kun je niet wachten om te trainen als een échte prof van FC Emmen? Meld je dan nu aan en wie weet word jij gescout voor FC Emmen!

Kosten en aanmelden

Deelname kost slechts €49,95 en is inclusief een officieel FC Emmen Trainingsshirt. 

Er is een beperkt aantal deelnemersplaatsen beschikbaar! VOL = VOL!

Meld je aan via de volgende link: FC Emmen Talentendagen!

KNVB start met Jeugdraad

De KNVB start vanaf het seizoen 2018/’19 met de KNVB Jeugdraad. De KNVB Jeugdraad, die gaat bestaan uit 11 jongeren tussen de 13 en 18 jaar, gaat meedenken, -doen en -beslissen over voetbalthema’s die hen aangaan. Waardevolle input voor de KNVB om erachter te komen wat deze doelgroep precies drijft, een mooie manier om jeugdvoetballers van nu een stem te geven en bestuurders van de toekomst op te leiden.

Hoe houden we de jeugd betrokken bij het voetbal?

Er zijn steeds meer alternatieven voor de invulling van vrije tijd en het is, zeker voor jongeren, niet meer vanzelfsprekend zich een leven lang aan één vereniging te binden. Ook wordt het voor verenigingen lastiger om (nieuwe generaties) vrijwilligers aan zich te binden. Door de inrichting van de KNVB Jeugdraad kunnen we met jongeren in gesprek over wat hen drijft. Wat vinden ze leuk aan de sport en wat juist niet? Wat zouden we in hun ogen kunnen doen om de sport leuker te maken en hoe kunnen verenigingen jongeren bewegen actief te worden als vrijwilliger?

Hoe werkt de KNVB Jeugdraad?

De KNVB Jeugdraad wordt telkens voor één volledig seizoen verkozen, met een max. van 3 seizoenen. De jongeren komen minimaal één keer per kwartaal bijeen om mee te praten en te denken over ontwikkelingen bij de KNVB en binnen het voetbal.

Alle informatie is te vinden op www.knvb.nl/jeugdraad

SPANDOEKACTIE

Aanstaande zondag kan Gasselternijveen promoveren naar de 4e klasse. Het zou leuk zijn als je ons eerste komt aanmoedigen met een zelf ontworpen vlag of spandoek. RTV Drenthe komt ook bij ons op bezoek. Wie weet is jouw vlag of spandoek zondag op tv te bewonderen.

Dus trek de lakens bij jouw ouders van bed, haal de verfbussen uit de schuur tevoorschijn en maak een spandoek of vlag met een leuke en/of grappige tekst. Dat kan alleen maar het is natuurlijk nog veel leuker om dat met een groepje te doen.

Inschrijven is niet nodig. Wel even aanmelden met spandoek of vlag op zondag 10 juni tussen 13:00 uur en 13:30 uur aan de bar (vraag naar Barry).

In de rust van de wedstrijd wordt bekend gemaakt wie de leukste of origineelste vlag of spandoek heeft gemaakt. De winnaar krijgt een consumptiebon voor een drankje met iets lekkers. Dat mag een zoekje snoep zijn maar ook een patatje of iets anders.

Heb je geen zin om mee te doen dan vinden we het nog steeds leuk als je ons eerste komt aanmoedigen. Tot zondag!

 

Het Kindpakket Aa en Hunze

Op donderdag 5 april is het ‘Kindpakket’ gelanceerd in Aa en Hunze. Via het Kindpakket worden er verschillende regelingen aangeboden om ouders met een minimuminkomen financieel te ondersteunen met uitgaven voor hun kind. Een ouder kan via één online formulier een aanvraag doen voor een bijdrage voor kleding, school(reisjes), verjaardagen, sport en cultuur. Zodat ieder kind mee kan doen!

Armoede in Aa en Hunze?

Uit de armoedemonitor van de gemeente blijkt dat er wel degelijk sprake is van armoede in de gemeente. Zo leeft 23% van alle éénoudergezinnen van een inkomen rond het Wettelijk sociaal minimum. Daarnaast moet 38% van de huishoudens met een niet-westerse achtergrond rondkomen van een minimuminkomen. Het gaat in onze gemeente om 302 kinderen die recht hebben op een bijdrage uit het Kindpakket. Dit is 6,8% van alle kinderen uit Aa en Hunze.

Een aanvraag doen

Voorheen deden ouders apart een aanvraag bij iederefonds, zoals het Jeugdsportfonds.Het was vaak niet duidelijk waar een ouder recht op heeft.  Nu kan dat met één online formulier op www.aaenhunze.nl/kindpakket. Eén aanvraag, één formulier, je regelt het zo!

Subcategorieën

Log in or create an account