log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

ZVC'14 O13-1 Bekert verder!

Afgelopen zaterdag trad onze O13-1 aan in de beker tegen HHCombi. Het ontvangende team heeft haar laatste 5 wedstrijden telkens zien resulteren in een verlies dus gingen we met een goed gevoel richting Hooghalen.


HHCombi kwam goed uit de startblokken waardoor we het de eerste vijf minuten behoorlijk lastig hadden en met hand- en spandiensten plus een hoop geluk geen doelpunten tegen kregen. Onze jongens rechten hun rug en zorgden in het vervolg van de eerste helft tot een gelijkwaardig speelbeeld. Na een goede counter kwamen we op voorsprong en een ogenblik later stond de 2-0 ook al op het scorebord. ZVC'14 werd sterker in balbezit maar een foutje in de opbouw leidde helaas tot de 2-1. Ondanks de aansluitingstreffer leek HHCombi niet bij machten om langszij te komen en zelf maakten we de 3-1. Dit was ook de ruststand. Na de thee was de verwachting dat het tweede bedrijf wat eenzijdiger zou worden maar niets bleek minder waar. HHCombi toonde veerkracht en leverde prima werkvoetbal. Gelukkig beschikken we aan onze kant over een flinke dosis talent en klasse en de jongens toonden wederom waarom zij tot nog toe ongeslagen waren. Dominant spel leidde tot uitmuntende steekpasses en aanvallen en hieruit wisten we tweemaal het net te vinden.
Zo eindigde het duel in een 5-1 winst en gaan we ons opmaken voor de volgende ronde.


Vanaf hier wenst het hele team en de staf u allen fijne feestdagen en een voorspoedig 2018.

11/11 ZVC '14 O13-1 - vv. Gieten O13-2

Opstelling: René Schepers, Milan Snijders, Niek Veldman, Wesley Spaan, Walied Abazed, Sander Torenbosch, Sander Ottevanger, Sam Poppinga, Sarah van Herk, Max Brand, Joris Froeling, Neo Kemp, Arwin Trip, Harmen Oostingh.

Afwezig: Jeremy Radsma (knie), Jorian Lokken (knie)

Uitslag: 8-1

Koud weer, warm begin

Op deze behoorlijke frisse zaterdagochtend stond de thuiswedstrijd tegen Gieten op het programma, van oudsher een derby dus de technische staf was met name gebrand op een overwinning. Vanwege de afwezigheid van Jeremy en Jorian sloten Sam, Sarah en Niek aan. Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelden we erg verzorgd. Dit resulteerde in de 7e minuut in een treffer op naam van Niek. Even later was Joris ook dichtbij, maar schoot net voorlangs. Zoals gezegd begonnen we goed en na iets meer dan tien minuten na de aftrap werd de stand dan ook verdubbeld. Wesley schoot de bal in de korte hoek op aangeven van Niek. 2-0. Een begin om warm van te worden.

Net voor rust, net na rust

Het tweede deel van het eerste bedrijf was echter minder aantrekkelijk en vlak voor rust moesten we een tegentreffer incasseren. 2-1 ruststand.

De ranja deed ons goed want ook net na de aftrap van de tweede helft speelden we goed. Joris gaf een goede voorzet op de inkomende Walied en de middenvelder tikte de 3-1 binnen.

Sterke tweede helft met handje vol goals

De tweede helft lieten we weer zien over welke kwaliteiten we beschikken. Max werd in het strafschopgebied op de hakken getrapt en scheidsrechter De Heij legde de bal op de stip. Wesley trad aan en faalde niet. 4-1. De daaropvolgende aanval leidde tot een schot op de paal van Joris na een goede solo en Wesley plaatste de rebound ook op het aluminium.

Op driekwart van de wedstrijd promoveerde Milan een afgeslagen aanval nog tot een goal met een verfijnde krul, de assist komt op naam van Walied. 5-1.

10 minuten voor het einde besloot Joris om voor de verandering een keer wel tussen de palen te schieten. Een schot in het hoekje bracht de stand op 6-1. Joris had het gelijk aan zijn zijde want ook de daaropvolgende bal die hij op zijn wreef nam belandde achter de doelverdediger. Na deze 7-1 werd de buitenspeler vervangen door Milan, die zojuist een weddenschap met de trainer was aangegaan om in de laatste vijf minuten nog te scoren. Een zakje snoep stond op het spel. En ja hoor, 2 minuten voor het einde brak hij door en rende op de dug-out af om de trainer aan de afspraak te herinneren. De wedstrijd werd kende mede door deze goal een 8-1 eindstand. 12 punten uit 6 wedstrijden is het gevolg (en nog steeds ongeslagen). Volgende week gaan we op bezoek bij hekkensluiter Asser Boys.

28/10 Borger O11-5 - Gasselternijveen O11-2

Opstelling: Tibbe Breimer, Milot van der Ploeg, Danny Hulshof, Yannick Zwiers, Nick Brand, Evelien Torenbosch, Wouter Pomp, Mark Kruit.

Uitslag: 0 - 22

Zaterdag 28 oktober stond de uitwedstrijd tegen Borger op het programma. Jeftha, Evert-Jan en Daniel waren niet aanwezig, zodoende deden Wouter Pomp en Nick Brand met ons mee. Beide jongens hadden al een wedstrijd in de benen, ook Evelien had vanmorgen al gekeept en mocht daarom nu beginnen in het veld. Tibbe nam haar plek in het doel over. We begonnen de wedstrijd een beetje stroef. Het duurde even voordat er gescoord werd. Vrij vlot daarna volgde nummer twee. Daarna bleef het vrij lang 0 - 2 en kreeg Borgen een paar kleine kansen, maar iedere keer stond Danny, Milot of Yannick wel in de weg. Langzamerhand begonnen we steeds beter te voetballen en vlogen de doelpunten erin. Al gauw stond met maar liefst 0 - 12 met de rust.

Na de rust gingen we niet zo goed verder als in de eerste helft. Borger kwam sporadisch voor ons doel en iedere keer stond er wel een speler of Tibbe in de weg. Uiteindelijk werd het 0 - 22. Alle veldspelers hadden een keer gescoord.

Evelien 3x

Milot 2x

Nick 6x

Mark 2x

Wouter 4x

Danny 3x

Yannick 2x

Volgende week de thuiswedstrijd tegen onze SJO ZVC teamgenoten Gieterveen JO11-2

 

28/10 SJO ZVC '14 O15-1 - FC Assen O15-2

Opstelling: Sander Niemeijer, Egbert Oostingh, Harmen Oostingh, Sander Torenbosch, Mark Lamberts, Teon de Graaf, Pascal Eling, Quinten Pit, Quinten Knol, Niek Veldman, Arjan de Vries, Stefan Musch, Fabian Oostrom, Sven Wierenga en Menas Sihasale

Uitslag: 0-2.

 

28/10 SJO ZVC’14 O13-1 FC Assen O13-4

Doelpuntenmakers: Max (1, 21, 34, 57, 60+1), Wesley (2, 16), Joris (8, 20, 33), Milan (15), Niek (41, 56) en Harmen (59).

Op deze frisse zaterdagochtend in het eind van oktober stond voor ons het competieduel tegen FC Assen op het programma. De eerste wedstrijden in de 2e klasse werden beëindigd in respectievelijk 2-2 (Achilles thuis), 2-10 (Nieuw Buinen uit) en 1-1 (ACV).

Omdat het bezoekende team in zwarte shirts spelen, hebben wij de wedstrijd gespeeld in het rood.

Opstelling: Rene Scheper, Milan Snijders, Sander Torenbosch, Sander Ottevanger, Walid Abizad, Neo Kemp, Max Brand, Arwin Trip, Wesley Spaan, Jeremy Radsma, Joris Froeling.

Jorian Lokken was afwezig (knieblessure) vandaar dat Niek Veldman nog aansloot.

Trainer Tristan Salomons moest zelf op pad met de O19 en kon derhalbe ook niet aanwezig zijn.

We begonnen de wedstrijd goed. Dit resulteerde direct in de 1e minuut tot de openingstreffer; Max werd een op een gezet met de keeper en ronde prima af. 1-0.

Gelijk daarna in de 2e minuut viel Joris aan over rechts en schoot op doel. De keeper kon in eerste instantie redding brengen waardoor de bal in de buurt van Wesley was. Hij bedacht zich niet en besloot met een heuze omhaal de score te verdubbelen. 2-0.

Het leek een eenvoudige wedstrijd te gaan worden maar Assen profiteerde vlot door in minuut drie te profiteren van defensieve onoplettendheid. 2-1.

Even later zag het publiek een hele mooie 1-2 tussen Max en Wesley en eerstgenoemde bracht een schot op doel uit. Wederom was de doelman eerst te sterk, die overigens ondanks de vele nog te volgen doelpunten een aantal keren goed werk verleende, maar de rebound was voor Joris en hij ronde onverbiddelijke af. 3-1.

Vervolgens ontving Milan in de 15e minuut op randje 16 de bal van Max. De middenvelder schoot de bal met boogje over de keeper heen. 4-1.

In de direct daaropvolgende aanval, we zitten inmiddels nog maar in de 16e minuut, had Wesley een momentje van imitatio en aemulatio in gedachte: de spits zag dat de keeper iets te ver voor de goal stond en schoot de van ruime afstand prachtig tegen de touwen. 5-1.

Twee minuten later legde Joris de bal nog goed terug op Wesley maar nu schoot hij helaas iets te hoog.

Op precies een derde van de wedstrijd viel er wederom een goal. Bij een uitbraak over links gingen Wesley en Joris met hun tweeën op de keeper af, Wesley was niet zelfzuchtig, speelde de bal af, en Joris kon de 6-1 binnen tikken.

De laatste goal voor de rust viel in de 21e minuut. Milan gaf een uitgemeten voorzet vanaf rechts en Max schoot raak.

Tot de pauze waren er nog wat hoekschoppen te nemen, maar hiervan wisten we niet te profiteren.

Ruststand 7-1.

Halverwege kwam Niek in het veld en bij de eerste aanval na de ranja en het fruit werd hij gelijk alleen weggestuurd op de doelman door Sander O. maar hij wist helaas nog niet te scoren. In de 32e minuut zette Sander O. hem wederom alleen voor de keeper, maar deze kwam goed uit zijn doel.

Elke minuut een goede aanval is het credo en zowaar was daar dan eindelijk de eerste goal na rust. In de 33e minuut hield Joris het veld goed breed waardoor hij aanspeelbaar was voor Sander O.. Joris nam de 8-1 voor zijn rekening.

De vierde grote kans kwam er, u raad het al, in minuut 34. Harmen gaf een goede pass op Max. De dribbelaar speelde drie verdedigers voorbij en maakte zijn derde doelpunt van de dag. 9-1.

In de daaropvolgende fase werd er van Asser zijde wat beter gespeeld en creëerde de uitploeg een aantal kansjes. Heel gevaarlijk werd het echter niet.

Sander O. en Niek vinden elkaar steeds erg gemakkelijk en in minuut 41 gaf dat Niek voldoende ruimte om met een afstandsschot de 10-1 te maken.

Even later wist Joris Niek nog in stelling te brengen maar de doelman pareerde goed en ook de rebound wilde er niet in.

Vervolgens belandden we in een periode met meerder kansjes maar weinig actie was er niet echt.

Het thuisteam besloot in de slotfase nog maar eens de motor te laten draaien.

Vijf minuten voor het einde miste Max nog maar net vanuit een corner. Maar een minuutje later maakte Niek zijn tweede met wederom een schot van ver. 11-1.

Waar Wesley in de eerste helft nog een rebound wist om te halen, was het nu Max die trefzeker was met een bicycle kick. Hij stond met z’n rug naar het doel toen hij op de rand van het doelschopgebied werd ingespeeld, wipte de bal omhoog en deed iets waarvan een herhaling onmogelijk lijkt. Een weergaloos doelpunt. 12-1.

Twee volle minuten later was het aan Harmen om de bal ook in het netje te schieten. Bij een aanval over rechts legde Joris de bal terug op Niek die op de keeper schoot, vervolgens schoot Max de rebound op een verdediger, waardoor de bal voor de voeten van de Harmen belandde en de linksboot schoot raak. 13-1.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kregen we een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Harmen schoot, maar de keeper plukte de bal uit de bovenhoek.

Even later, inmiddels blessuretijd, gaf Joris een voorzet op Max die zijn vijfde doelpunt maakte en de eindstand op 14-1 bepaalde.

Complimenten aan de spelers voor het getoonde spel en ook de complimenten aan de 14-jarige (!) arbiter Timon de Heij voor zijn prima leiding.

Met de ruime overwinning komen we op 8 punten uit 4 wedstrijden en behouden we onze ongeslagen status. Aanstaande zaterdag staat het treffen met SPW in Stadskanaal op het programma.

Subcategorieën

Log in or create an account