log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Verslag JO12

Zaterdagmorgen, we mogen de wei weer in deze week spelen we in Ter apel bij de plaatselijke fc . Na de warming-up begonnen we vol goeie moed aan de wedstrijd maar de tegenstander was wel goed wakker en wij nog niet helemaal want toen we de rust in gingen stond Ter apel al met 4-1 voor.

Nadat Jos ons weer  wakker had geschud begonnen we aan de tweede helft. Deze helft ging al een stuk beter en na het fluit signaal van de scheids stond de eindstand van 6-5 op het scorebord.

De doelpuntenmakers van deze morgen waren : Silas 2 keer ,Youri 2 keer en Bas 1 keer. Geschreven door Bas Smit

Asser Boys JO11-2 - SJO ZVC '14 JO11-2G

3 okt de laatste wedstrijd van deze competitieronde tegen Asser boys Jo11-2. De wedstrijd bracht een klein beetje spanning met zich mee, want  we konden nog 3de worden in deze poule als we de wedstrijd gingen winnen. We starten met een andere opstelling 2-3-2 . Dat was even wennen, Asser boys maakte daar goed gebruik van. Het was binnen 15 min 4-0 achterstand.  De 2 minuten pauze deed wonderen,  even wat schuiven met spelers en na een korte uitleg gingen we weer goed van start. Door goed verdedigen en overspelen was het bij rust 4-4. In de rust waren de spelers ervan overtuigd dat we de wedstrijd gingen winnen,  gauw wat eten en drinken en het veld weer op. De 2de helft bleven we goed voetballen met kansen voor ons en Asser boys.  Het bleef lang spannend maar Zvc bleef geconcentreerd dat leidde in de laatste 6 minuten naar 2 doelpunten.  De winst is binnen.  Eindstand 6-4 overwinning en de 3de plek in deze competitieronde is binnen. Super gedaan jongens en meiden, en vooral niet vergeten te vermelden ; bij elk doelpunt werd door het hele team goed gevierd. 

SJO ZVC’14 JO8-2G - De Treffer ’16 JO8-1G

Het was net als vorige week lekker weer, wel fris en daardoor konden de kids lekker dauwtrappen. De voeten waren binnen 5 minuten kleddernat, en ook die van mij bleven niet droog. Na de winstpartij van vorige week was het vandaag een graadmeter om te zien hoever we met het team zijn. Hopelijk hebben de kids niet de kilometers van de wandel 4-daagse in de benen, en kunnen ze het vandaag nog volhouden!

Eerste helft; Net als vorige week begonnen we weer onrustig en afwachtend aan de wedstrijd, speelafspraken voor de zaterdagmiddag werden in het veld gemaakt. En mede daardoor was het dat we met z’n allen achteruit liepen en de tegenstander vrij spel had. We zijn zelf in de eerste helft ook wel een paar keer bij het doel van de tegenstander geweest, maar na een kleine 5 minuten hebben we ook al drie keer moeten aftrappen. En bij de eerste time-out stonden we dan ook al met 0-4 achter. Na deze time-out gingen we wel iets beter spelen, maar vergaten de spelers soms dat ze het met elkaar moeten doen.

Deon, onze keeper van vandaag heeft nog een paar keer redding kunnen brengen en met zijn verre uittrappen heeft hij een paar keer Aaron in de spits positie proberen te bereiken. De kansen van De Treffer gingen er vaak wel in, en daardoor gingen we met een 0-6 achterstand aan de ranja.

Tweede helft; Na de welverdiende pauze gingen we vol goede moed het veld in. Want ook al stonden we met 0-6 achter, iedereen bleef goed zijn/haar best doen. We hebben proberen uit te leggen dat als wij de bal niet hadden, dat we dan met elkaar druk op de bal moesten zetten. Dat zagen we in de tweede helft gelukkig wel terug. Er stond een heel ander team in het veld, en er werd flink gestoord als de tegenstander in de opbouw bezig was.

Ondanks alle inspanning was het toch weer De Treffer die aan scoren toekwamen, en zo liepen ze uit naar 0-7. Maar de mooiste goal van de dag was een goal van ZVC. Het was een aanval die vanaf achter opgezet is door de keeper en via Anne-Fleur bij Aaron kwam. Aaron op snelheid langs de lijn een sprintje trok, om vervolgens voor het doel Ryan te bedienen en zo kon Ryan de bal in de verre hoek afronden. Dit was de 1-7 maar werd als een overwinning gevierd. Toen ze zagen dat het druk zetten nut had, bleven ze dit doen en kwamen er meer kansen. De keeper van De Treffer heeft zeker nog een 4-tal kansen gekeerd, en daarom bleef het voor ons bij die ene goal.

De Treffer heeft er nog wel 2 in geschoten, ook hier kon Deon niets aan doen. En daarom is de eindstand op 1-9 uitgekomen.

Dus conclusie van vandaag is, een goede inzet van iedereen! En De Treffer was even een maatje te groot. We hebben vandaag goed kunnen oefenen op de aftrap, en hebben dit tot een hoger niveau kunnen brengen.

Maandag weer lekker trainen met elkaar, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon

SJS JO8-2 - SJO ZVC’14 JO8-2G

Het is een vreemde en gekke tijd waar we met z’n allen in zitten. Gelukkig mogen we nog wel de wei in om met de kids weer sportieve herinneringen te maken. Want zoals ze in de titelsong van de serie All-stars zeggen; “zaterdag is de mooiste dag van de week, want je wist wanneer je in de ogen van je vriendjes keek, we gaan weer heel wat beleven”. En dat is precies wat voetbal moet zijn. Samen op het veld, plezier maken en de herinneringen in de sporttas weer mee naar huis. En met deze instelling zijn we klokslag 4 voor half 9 afgereisd naar het sportpark van SJS. Iedereen had keurig gehoor gegeven om al in de kleding op het sportpark te komen. Hierdoor konden we direct met de warming-up beginnen.

Eerste helft;

Vandaag mocht Anne Fleur op de goal, en die had me er toch een potje zin in. Ze had eigenlijk vorige week al op de goal gemogen. Maar de tegenstander van vorige week had zich afgemeld. We proberen de kinderen altijd een beetje bewust te maken van het speelveld en waar ze zich dan moeten opstellen. Hiervoor gebruiken we de term “vliegtuig”. Vandaag stond Anne Fleur dus in de staart van het vliegtuig, en Henk er niet iets voor. Tijmen en Harm stonden op de vleugels en Aaron en Ryan in het middendeel van het vliegtuig. Deon was spits, en stond in de cockpit.

Het is de bedoeling dat als ze even de positie even vergeten, dat we van de zijkant dan “vliegtuig” roepen en ze dan weer vanuit hun positie gaan voetballen. Hier moeten we nog wel even verder aan werken.

We hebben verschillende vliegende voorwerpen in het spel terug gezien. Onder andere de matras vlieger, raket en nog het meest de UFO. Mooi in de perfect ronde vorm om de bal gepositioneerd. Maar goed, de inzet was vandaag vanaf minuut 1 top, en gingen we volop de aanval spelen. Deon kwam een paar keer goed door, en werd vanaf de flanken goed bediend. Hij stuurde als piloot toch even wat de vaak op de keeper van de tegenstander, en daardoor kon de keeper de eerste reddingen makkelijk verrichten.

Ook Anne Fleur pakte de ballen als een echte pro, en alsof ze al 10 jaar op de goal staat. Gezien het team waar ze in speelt, kan dit helemaal niet. En na een kleine 12 minuten voetbal was het toch weer een dodelijke counter van SJS die onze verdediging verraste, en was het 1-0 voor SJS.

De jongens en meiden lieten zich niet van hun stuk brengen, en was het al gauw de verdiende 1-1 van Deon die op het bord genoteerd werd. Niet veel daarna was het 1-2, en wederom een goal van Deon. En zo stonden we binnen 5 minuten na de eerste goal van de wedstrijd, voor het eerst op voorsprong. Hier lieten de jongens en meiden het niet bij zitten. En met de verdedigende kwaliteiten van Henk, Tijn en Remco werd de bal steeds vaker en sneller veroverd.

Net voor de rust kon Ryan na goed storen de bal afpakken en met links (leider trots ) in de korte hoek binnenschuiven.

Tweede helft;

Na de lekkere ranja en wat instructies, gingen we toch weer in een vliegtuigvorm van start. Marlien stond in het begin van de tweede helft op de rechtervleugel, en ze had door dat ze daar toch wel iets meer vrijheid kreeg. Door hier breed te blijven lopen kwam ze vanzelf meer in balbezit en het speelveld werd zo een stuk groter. Zo konden we steeds vaker een aanval op zetten, en kwamen we via de zijkanten steeds vaker en gevaarlijker voor de goal van SJS. Daar stond ook een goede keeper op de goal, en die heeft er zeker voor gezorgd dat de schade voor SJS relatief beperkt bleef. Al snel na het begin van de tweede helft konden we via Deon en Ryan nog 2 keer scoren. En stond het 2-5, maar SJS bleef ook goed doorvoetballen, en was het een mooie goal die via een slim genomen corner op het bord kwam. De 3-5 was genoteerd en bleek uiteindelijk de eindstand.

Maandag weer lekker trainen met elkaar, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon

 

Onderstaande illustratie de beginopstelling, dit ter verdediging en verduidelijking van dit verslag ? 

Wedstrijdverslag O8-1

Eindelijk weer zaterdag! De eerste thuis wedstrijd in het prachtige jeugdstadion. Op het programma stond Leo Loon O8.

 
De week ervoor was de trainer al ingefluisterd om alsjeblieft niet te verliezen van Leo Loon. Het ging hier om wat familie aangelegenheden en om niet weken aan te horen dat Loon eventueel gewonnen zou hebben. 
 
Gelukkig was de opkomst op training weer super. Iedereen aanwezig! 
 
Het plan was om net als de week ervoor weer goed tegaan overspelen en zo tot doelpunten te komen. De opstelling voor de eerste helft was als volgt:
 
Twan als keeper, Kensi en Jole achterin, jodi en Thijs op het middenveld en onze spits Yeron. Op de bank begon Jasper.
 
Bij vlagen werdt er goed overgespeeld maar het "kluitjes voetbal " nam snel de overhand. Kansen waren er voor beide teams. Gelukkig was Twan goed wakker en haalde er een aantal ballen goed uit!
 
Gelukkig hebben wij een goed team en scoren kunnen ze ook allemaal. Al snel werdt er gescoord door onze super spits Yeron en Thijs met zijn sterke linkerbeen wist het net ook te vinden. Bij de time-out kwam Jasper in het veld en ging Jodi zich opmaken om de tweede helft te keepen.
 
Nog een paar spannende momenten in de eerste helft maar we stonden voor in de rust. Volgens mij 4-1.....
 
De leider en de trainer probeerden in de rust de kids te motiveren en aanwijzingen te geven zodat de tweede helft met keuk voetbal hervat kon worden. De spelers kwamen zelf ook met goede dingen. Thijs zei bijvoorbeeld: als Loon weer op een kluitje gaat voetballen, moeten wij dat juist niet doen! Dan kunnen we beter overspelen. Dat heeft Thijs heel goed gezien!
 
De tweede helft: jodi als keepster, Jasper en Kensi achterin, jole en Thijs op het middenveld, Yeron in de spits. Twan als wissel. 
 
Loon had zich goed herpakt, denk dat het fruit en de ranja hun goed heeft gedaan! Wij waren even iets minder, onze goede voornemens kwamen er ook niet helemaal lekker uit. Maar de kunst is om soms met minder goed voetbal toch de overwinning over de streep te trekken. Er werdt nog gewisseld in de time-out en nog wat omgezet. Maar het bleef billen knijpen voor de staf en de vele toeschouwers......Gelukkig de goed fluitende spelbegeleider floot voor de laatste keer......5-4 gewonnen!!!!! Goed gedaan toppers!!! De penalty's werden nog genomen en de tegenstander bedankt en succes gewenst voor de week erop.
Aanstaande zaterdag staat ons Achilles te wachten. Kunnen wij onze mooie reeks vasthouden?
 
Tot volgende week!
 
Sportieve groet SJO ZVC O8-1!

Subcategorieën

Log in or create an account