log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

SJO ZVC’14 JO8-2G - De Treffer ’16 JO8-1G

Het was net als vorige week lekker weer, wel fris en daardoor konden de kids lekker dauwtrappen. De voeten waren binnen 5 minuten kleddernat, en ook die van mij bleven niet droog. Na de winstpartij van vorige week was het vandaag een graadmeter om te zien hoever we met het team zijn. Hopelijk hebben de kids niet de kilometers van de wandel 4-daagse in de benen, en kunnen ze het vandaag nog volhouden!

Eerste helft; Net als vorige week begonnen we weer onrustig en afwachtend aan de wedstrijd, speelafspraken voor de zaterdagmiddag werden in het veld gemaakt. En mede daardoor was het dat we met z’n allen achteruit liepen en de tegenstander vrij spel had. We zijn zelf in de eerste helft ook wel een paar keer bij het doel van de tegenstander geweest, maar na een kleine 5 minuten hebben we ook al drie keer moeten aftrappen. En bij de eerste time-out stonden we dan ook al met 0-4 achter. Na deze time-out gingen we wel iets beter spelen, maar vergaten de spelers soms dat ze het met elkaar moeten doen.

Deon, onze keeper van vandaag heeft nog een paar keer redding kunnen brengen en met zijn verre uittrappen heeft hij een paar keer Aaron in de spits positie proberen te bereiken. De kansen van De Treffer gingen er vaak wel in, en daardoor gingen we met een 0-6 achterstand aan de ranja.

Tweede helft; Na de welverdiende pauze gingen we vol goede moed het veld in. Want ook al stonden we met 0-6 achter, iedereen bleef goed zijn/haar best doen. We hebben proberen uit te leggen dat als wij de bal niet hadden, dat we dan met elkaar druk op de bal moesten zetten. Dat zagen we in de tweede helft gelukkig wel terug. Er stond een heel ander team in het veld, en er werd flink gestoord als de tegenstander in de opbouw bezig was.

Ondanks alle inspanning was het toch weer De Treffer die aan scoren toekwamen, en zo liepen ze uit naar 0-7. Maar de mooiste goal van de dag was een goal van ZVC. Het was een aanval die vanaf achter opgezet is door de keeper en via Anne-Fleur bij Aaron kwam. Aaron op snelheid langs de lijn een sprintje trok, om vervolgens voor het doel Ryan te bedienen en zo kon Ryan de bal in de verre hoek afronden. Dit was de 1-7 maar werd als een overwinning gevierd. Toen ze zagen dat het druk zetten nut had, bleven ze dit doen en kwamen er meer kansen. De keeper van De Treffer heeft zeker nog een 4-tal kansen gekeerd, en daarom bleef het voor ons bij die ene goal.

De Treffer heeft er nog wel 2 in geschoten, ook hier kon Deon niets aan doen. En daarom is de eindstand op 1-9 uitgekomen.

Dus conclusie van vandaag is, een goede inzet van iedereen! En De Treffer was even een maatje te groot. We hebben vandaag goed kunnen oefenen op de aftrap, en hebben dit tot een hoger niveau kunnen brengen.

Maandag weer lekker trainen met elkaar, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon

Wedstrijdverslag O8-1

Eindelijk weer zaterdag! De eerste thuis wedstrijd in het prachtige jeugdstadion. Op het programma stond Leo Loon O8.

 
De week ervoor was de trainer al ingefluisterd om alsjeblieft niet te verliezen van Leo Loon. Het ging hier om wat familie aangelegenheden en om niet weken aan te horen dat Loon eventueel gewonnen zou hebben. 
 
Gelukkig was de opkomst op training weer super. Iedereen aanwezig! 
 
Het plan was om net als de week ervoor weer goed tegaan overspelen en zo tot doelpunten te komen. De opstelling voor de eerste helft was als volgt:
 
Twan als keeper, Kensi en Jole achterin, jodi en Thijs op het middenveld en onze spits Yeron. Op de bank begon Jasper.
 
Bij vlagen werdt er goed overgespeeld maar het "kluitjes voetbal " nam snel de overhand. Kansen waren er voor beide teams. Gelukkig was Twan goed wakker en haalde er een aantal ballen goed uit!
 
Gelukkig hebben wij een goed team en scoren kunnen ze ook allemaal. Al snel werdt er gescoord door onze super spits Yeron en Thijs met zijn sterke linkerbeen wist het net ook te vinden. Bij de time-out kwam Jasper in het veld en ging Jodi zich opmaken om de tweede helft te keepen.
 
Nog een paar spannende momenten in de eerste helft maar we stonden voor in de rust. Volgens mij 4-1.....
 
De leider en de trainer probeerden in de rust de kids te motiveren en aanwijzingen te geven zodat de tweede helft met keuk voetbal hervat kon worden. De spelers kwamen zelf ook met goede dingen. Thijs zei bijvoorbeeld: als Loon weer op een kluitje gaat voetballen, moeten wij dat juist niet doen! Dan kunnen we beter overspelen. Dat heeft Thijs heel goed gezien!
 
De tweede helft: jodi als keepster, Jasper en Kensi achterin, jole en Thijs op het middenveld, Yeron in de spits. Twan als wissel. 
 
Loon had zich goed herpakt, denk dat het fruit en de ranja hun goed heeft gedaan! Wij waren even iets minder, onze goede voornemens kwamen er ook niet helemaal lekker uit. Maar de kunst is om soms met minder goed voetbal toch de overwinning over de streep te trekken. Er werdt nog gewisseld in de time-out en nog wat omgezet. Maar het bleef billen knijpen voor de staf en de vele toeschouwers......Gelukkig de goed fluitende spelbegeleider floot voor de laatste keer......5-4 gewonnen!!!!! Goed gedaan toppers!!! De penalty's werden nog genomen en de tegenstander bedankt en succes gewenst voor de week erop.
Aanstaande zaterdag staat ons Achilles te wachten. Kunnen wij onze mooie reeks vasthouden?
 
Tot volgende week!
 
Sportieve groet SJO ZVC O8-1!

Verslag ZVC '14 O8-1

Na een lange periode van geen wedstrijden te hebben gespeeld was het deze ochtend eindelijk weer zover. 


We moesten de eerste wedstrijd van het seizoen uit naar Fc Assen O8. 
 
Voor twee van onze spelers was het hun eerste wedstrijd! Het was niet te zien zo goed speelden ze mee en van spanning was ook niks te merken. Alleen gaf eentje aan dat ze toch wel vaak naar de wc moest deze ochtend. 
 
De opstelling waar we mee zouden starten de eerste helft: Thijs als keeper, Twan en Kensi achterin, Jodi en Jasper op het middenveld en onze spits Yeron. Als wissel starte Jole. 
 
Er werdt goed overgespeeld waar uiteindelijk mooie kansen op een doelpunt uitkwamen. Een paar goede diepte passes en fantastische uittrappen resulteerde in een paar mooie doelpunten. We kregen geen doelpunt tegen door goed verdedigen en goede reddingen van de keeper. Jole kwam er halverwege de eerste helft in voor Jodi.
 
Eindstand eerste helft: 0-4!!! Dit beloofd wat voor de tweede helft!
 
Na een heerlijke beker met ranja waren we klaar voor de tweede helft. Nu zouden we starten met Jodi als keepster en Thijs als wissel.
 
De meesten dachten, dit doen we wel even....maar naar een paar tegen doelpunten schrokken we toch even weer wakker!!! We gingen weer goed overspelen en weer goed verdedigen waardoor wij ook weer tot kansen en doelpunten kwamen. Halverwege de tweede helft kwam Thijs in veld voor Kensi. Thijs met zijn goede linkerbeen kwam op het middenveld en Jasper zakte terug in de verdediging. Na 5 minuten kon onze top verdediger Kensi er weer tegen aan en verving Jasper nog even voor de laatse minuten. 
 
De spelbegeleider floot nog een keer en einde wedstrijd!!!! Feest!!! 3-8 overwinning!!! Super gevoetbald dat beloofd wat voor de resterende wedstrijden!!
 
Als afsluiting nog een paar penalty's waar het scoren en stoppen van ballen nog even doorging. 
 
Op naar volgende week dan staat thuis onze eerste thuiswedstrijd tegen Leo Loon op het programma. 
 
Sportieve groet, SJO ZVC O8-1

SJO ZVC’14 JO8-2G - SJS JO8-2

SJO ZVC’14 JO8-2G - SJS JO8-2

Op een zonovergoten zaterdagochtend 12 september, werd op sportpark hoogte der heide een begin gemaakt aan de lang verwachte competitie. Doordat onze tegenstander van vorige week zich heeft teruggetrokken uit de competitie, moesten onze spelers nog een extra week wachten voordat ze weer de wei in mochten.

Om 8.40 was het even verzamelen voor een teamfoto, volgens mij staan hier allemaal lachende gezichten op, en konden we met elkaar na deze plichtpleging naar het mooi opgezette jeugdveld voor de warming-up.

Omdat de JO8 nu ook met een keeper speelt, mocht Anne Fleur de keeper intrappen. De overige 7 spelers gingen zelf even de bal rondspelen. En zoals het een top scheidsrechter betaamd werd er klokslag 9:02uur afgetrapt.

Eerste helft; De eerste helft kenmerkte zich als “onrustig” en konden we zien dat de spanning van een wedstrijd toch iets anders is dan een training. Er werd met alle goede bedoelingen geprobeerd bij het doel van SJS te komen, maar door goed verdedigen van SJS en door te weinig overspelen van onze kant bleef het lastig voetballen. We hadden wel meer balbezit, maar op de counter werden we toch 2x verrast en kon ook Tijn geen redding bieden. SJS kwam dus met 2-0 voor. In de eerste time out hebben we proberen uit te leggen dat als je de bal rondspeelt, dat het dan makkelijker voetballen wordt. Hier werd een beetje gehoor aan gegeven en werd het spel iets beter. Ook de zenuwen werden wat minder. We kwamen steeds vaker in scoringspositie en zo was ook net voor rust de aansluitingstreffer een feit. We gingen dus met een 1-2 achterstand richting de kleedkamer.

Tweede helft; In de rust hebben ze een lekkere beker met ranja gehad, en konden ze vol goede moed weer aan de tweede helft beginnen. We begonnen goed aan de tweede helft en het duurde niet lang of de gelijkmaker was een feit. Het spel werd ook steeds beter en er werd blij vlagen echt geprobeerd over te spelen en goede aanvallen op te zetten. Soms ging dit goed, maar soms liepen we in de opbouw ook vast.

Maar werd er dan direct weer omgeschakeld naar de verdediging. Iedereen had een goede inzet, en probeerden ze elkaars fouten recht te breien. Na de 2-2 kwam SJS weer op voorsprong, door balverlies op het middenveld, werd de spits van SJS gelanceerd en kwam deze 1 op 1 tegenover Tijn. Ook hier kon onze keeper niks aan doen. Het was nu dus 2-3, en keken we weer tegen een achterstand aan. Waar bij de senioren dan de koppies soms gaan hangen, was dit bij onze toppers niet het geval. Ze bleven maar proberen een opening te vinden in de haast Italiaanse verdediging. Daarom spelen ze ook in het blauw denk ik.

Het was vaak lastig om in een woud van kleine beentjes een gaatje te vinden om de keeper te verassen. Maar net voor de time out lukte het onze JO8 toch om opnieuw de gelijkmaker te forceren. De 3-3 stond dus op het bord, en ook bij de tweede time out hebben we gehamerd op overspelen en rustig blijven. Ze bleven allemaal en stuk voor stuk 100% inzet geven, en daardoor was het dat we hierna steeds vaker voor hun goal kwamen, en Tijn steeds minder te doen kreeg. We hebben in de slotminuten nog 3x weten te scoren en liepen dus uit naar een 6-3 overwinning.

Goed gedaan jongens en meiden, tot maandag op de training, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon

CEC JO9-3 – ZVC’14 JO9-1

Zaterdag 21 april om 8.30 uur vertrokken wij vol goede moed, met ons team naar Emmer-Compascuum. Eenmaal aangekomen op het sportpark zochten wij onze kleedkamer op. Dit was nog al een stukje lopen, dus de kinderen hadden al bijna een warming-up er op zitten, voordat ze hun tenue überhaupt al aan hadden. Eenmaal in onze kleedkamer aangekomen, kregen de kinderen de opdracht om zich vlot om te kleden, zodat we snel het veld op konden. Maar ja,dan moet je wel een tenue hebben om je snel om te kunnen kleden, en waar was het tenue eigenlijk???? 

OEPS!!!!  Dat stond nog thuis in de kast in Gasselternijveen……….. 

Dus snel een lange sprint naar de bestuurskamer van CEC om te vragen of ze daar misschien hesjes of shirtjes voor nood hadden, die wij die wedstrijd kunnen lenen. Na even te hebben gezocht hadden ze  nog 7 rode shirts liggen, die gelukkig super goed van pasvorm waren. Eenmaal weer terug in de kleedkamer, ontbraken er nog een paar voetbalschoenen en scheenbeschermers….. en na wat uitwisselen van sokken, korte broeken, en door het ontbreken van de sportattributen nog een snelle wijziging in de opstelling, gingen we dan toch het veld op. We kregennog wat extra tijd van de spelbegeleider om toch nog een paar keer een bal over te spelen naar elkaar, en om onze keepster zonder keeperhandschoenen, nog even wat in te schieten. Maar uiteindelijk klonkdantoch het fluitsignaal voor de 1ehelft. 

Omdat allestoch al anders verliep dan normaal, was ook de 1ehelft net een klein beetje anders. Want normaal gesproken hebben we na 10 minuten een time-out, maar er werd 20 minuten gevoetbald, waardoor we zonder time-out de rust in gingen. Gelukkig hoefden we het hele stuk naar de kleedkamer niet terug te sjouwen in de warme zon en konden we onze ranja naast het veld opdrinken. Hierdoor stonden we al snel weer op het veld,en werd na een pauze van maar 5 minuten, de 2ehelft alweer hervat. Iedereen deed ook in de 2ehelft zijn of haar stinkende best, met als resultaat dat we in onze rode geleende shirts,zonder time-out, de wedstrijd wonnen met 3-7!  

Nadat we ook de penaltyserie hadden afgewerktvan het veld afliepen, kwamen we ons JO11-2team tegen, die wonder boven wonder, met hetzelfde probleem te kampen hadden als dat wij voor de wedstrijd hadden. Dus kinderen allemaal snel sprintend naar de kleedkamer, om daar onze mooie, rode, geleende shirts door te geven aan ons JO11-2team, wat toevallig die ochtend ook een wedstrijd moest spelen bij CEC. We hopen dat de winnaarsmentaliteit, dat in onze shirts zat, ook bij hun in het shirt is blijven hangen…… 

Wij danken CEC uiteraard voor het beschikbaar stellen van de shirts, waardoor alles toch nog door kon gaan die ochtend. 

Hierbij een teamfoto van ons JO9-1 team in de geleende shirts, zonder bijpassende broeken en kousen. 

Subcategorieën

Log in or create an account