log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

ZVC '14 JO11-3 Kampioen!!

Afgelopen zaterdag stond de een na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. We moesten voetballen tegen Annen en we stonden 5 punten voor op Annen. Mochten we vandaag winnen, dan waren we kampioen. Als we niet gingen winnen, dan hadden we nog een kans tegen BBC volgende week zaterdag.

We begonnen de wedstrijd om 11:50. Iedereen was een beetje zenuwachtig en Annen kreeg daarom in de eerste 5 minuten een paar hele goede kansen. Gelukkig wisten de verdedigers, Milot, Danny en Yannick samen met goalkeepster Evelien het doel leeg te houden..

De rest van spelers, Jeftha, Walid, Evert-Jan en Florentina wisten de weg naar het doel van Annen moeilijk te vinden. Gelukkig wist Walid een doelpunt te maken en viel de schroom van iedereen af. We begonnen beter te voetballen. Annen had echter ook een paar goede voetballers en een van hun wist de 1-1 te maken. Gelukkig scoorden we voor de rust nog 1x en konden we met een 2-1 voorsprong een beker ranja drinken.

Na de rust gingen we net zo verder als in de eerste helft. Annen kreeg nog een paar kansen, maar wist niet meer te scoren. Wij maakten er nog 3 bij en wonnen zo de wedstrijd met 5-1!! We zijn kampioen!! Na afloop nog even op de foto.

En natuurlijk nog een gekke foto!!

Volgende week zaterdag(20 mei) vieren we ons kampioenschap! We voetballen dan eerst om 10:30 nog tegen BBC. Het zou leuk zijn als alle ouders aanwezig konden zijn, om ons tijdens de laatste wedstrijd te komen aanmoedigen, spandoeken zijn natuurlijk van harte welkom!! Na de wedstrijd gaan we direct met veel lawaai door het dorp om het te vieren.

Als we terug zijn dan gaan we met de kinderen nog wat eten. Tijdens het eten kunnen jullie kijken naar de foto's die afgelopen zaterdag zijn gemaakt.

Albert, Otto & Dirk-Geert

ZVC '14 Vrouwen 3 Kampioen!!

Op naar het kampioenschap!!

Vrijdagavond 12 mei, was onze laatste speelavond van de voorjaarscompetitie. Een avond die voor vele niet snel zal worden vergeten….

Al de hele competitie staan we met stip bovenaan en op doelsaldo was het al wel zeker, maar om overtuigend kampioen te zijn, zouden we in punten gewoon er minimaal 1 bij moeten hebben.

Ons kampioensfeest stonnd al gepland voor zaterdagavond 13 mei en de 3e helft was ook al bekend waar deze plaats zou vinden, maar de uitslagen van de wedstrijden van die avond waren helaas nog niet bekend. Vol goede moed en sommigen toch wel ‘poepzenuwachtig’, gingen we op weg naar Sportpark Julianastraat, te Stadskanaal. Het voetbalveld van SJS was vanavond de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren.

In de kleedkamer hing verder een licht gespannen, maar toch ook wel ontspannen sfeer en zo gingen we ook de warming up in. Het was warm, benauwd en wat broeierig tegelijk, zou het nog gaan regenen en onweren, zoals de voorspellingen waren of zouden we het droog houden?? Eén ding was zeker, wij moesten gewoon knallen vanavond!!

Iris, die wat lichtelijk teleurgesteld was, omdat we op kunstgras moesten spelen en ze zo niet haar favoriete bezigheid kon uitvoeren, namelijk het analyseren van de voortplanting van de regenworm, zag toch nog op het laatste moment iets van een worm voorbij komen, maar helaas was ook deze worm maar in zijn eentje.

Toen we in de verte de scheidsrechter aan zagen komen, wisten we al snel dat dit dezelfde was als tijdens onze eerste speelavond, die ook bij SJS plaats vond. En vriendelijke, maar chaotische en warrige scheidsrechter, om hem maar even zo te omschrijven. Hij vloot voor het begin van de wedstrijd en wij begonnen toch wel wat lichtelijk gespannen aan onze missie: KNALLEN EN VOOR DE 3 PUNTEN GAAN!! Al vlot wisten wij te scoren en stonden we voor met 0-1. Ook de scheids had hier alle vertrouwen in en ging van een overwinning uit, liet hij weten. Maar helaas was daar dan toch de 1-1!! Niks aan de hand 1 punt is voldoende om uiteindelijk het grote verschil te maken, maar al snel volgde daarna de 2-1. Nu stonden we achter!! Kom op dames, we kunnen nog gelijk maken! Maar helaas na nog wat kansen te hebben gehad, had dat geen resultaat voor onze eindstand. De scheids blies op zijn fluit voor het einde en de eindstand was 2-1 voor de dames van Pekela 2000.

Iets bedompt verlieten we het veld. En nu, was de vraag van sommige. Niks gewoon blijven voetballen en zorgen dat we het in de volgende 2 wedstrijden niet laten liggen! Na nog even peptalk van onze trainer/coach Willem gingen we vol goede moed de 2e wedstrijd in. Enkele hadden al vernomen dat SJS VR1 – SJS VR2 in een gelijkspel was geëindigd, dus er was geen bedreiging meer, maar door bewust nog even niks te zeggen, namen we het op tegen SJS VR1.

Ondanks dat zij een hele goede keepster op doel hebben, wisten wij vrij vlot te scoren en na wat kansen over en weer, viel ook de 2e goal voor ons. We werden wat zelfverzekerder en begonnen wat relaxter te spelen. Dit konden we eigenlijk niet meer weggeven. Vrij vlot daarna werd ook de 3-0 gemaakt. Maar we moesten blijven voetballen, want we hebben de ervaring om in het 2e deel van de wedstrijd wat te verzwakken en daardoor wat doelpunten tegen te krijgen. Gelukkig was dat bij deze wedstrijd totaal niet het geval, het leek wel of iedereen deze wedstrijd over een eindeloze conditie beschikte en verliep de wedstijd zoals deze hoorde te verlopen. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd en de feestvreugde barstte los!!

WE ZIJN KAMPIOEN!!!!! 

We moesten nog een wedstrijd maar een kampioensfoto moest alvast gemaakt worden.

Na deze feestvreugde begonnen we aan de 3e en laatste wedstrijd tegen SJS VR2. Als SJS VR2 zou winnen van ons, konden zij nog 2e worden. We gingen zeer ontspannen en met iets andere opstelling van start, ook was daar de come back van onze speelster Cindy, die na een hele lange revalidatie het aandurfde de laatste wedstrijd met ons mee te spelen. Met alle meegereisde supporters schreeuwde we haar door de wedstrijd heen, met als kers op de taart een geweldig doelpunt van Cindy!! We wonnen deze wedstrijd met 0-4. Nadat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd, konden de (chocolade) medailles uitgedeeld worden en was het tijd voor een nieuwe kampioensfoto!

Na de wedstrijd gingen we snel douchen en op naar de 3e helft, deze vond plaats in de nieuwe keuken van onze aanvoerster Laura. Halverwege het seizoen had zij beloofd, dat wij de keuken allemaal mochten komen bekijken/inwijden. En dit was natuurlijk een heel goed moment daarvoor. Er was taart, wijn en bier voor Iris zelfs nog een regenworm achter het huis…. De mannen van het 35+ team zochten nog een plek voor hun 3e helft en een deel van hun besloot er gezellig bij te komen en zo werd het voor beide teams een gezellige en geslaagde 3e helft! Kortom, kampioen in het voetballen en in de 3e helft, wat willen we nog meer?? Een echt kampioensfeest natuurlijk!!

Zaterdag 13 mei, hadden we dan ons echte kampioensfeest, samen met het 35e team. Zij waren namelijk 21 april al kampioen geworden en dit moest natuurlijk ook gevierd worden. We hadden daarom besloten om dit samen te vieren. Eerst een mixwedstrijd tegen elkaar en daarna een gezellige BBQ met partners en kinderen erbij. Het weer zat die middag erg mee en er werd een leuke en sportieve wedstrijd gespeeld waarbij de dames en heren door elkaar gemixt waren. Met als afsluiting die dag een goed verzorgde BBQ. Kampioen of geen kampioen, maar het lijkt er op dat dit een jaarlijks terug kerend evenement gaat worden van beide teams.

01/04 ZVC '14 JO11-3 - Annen JO11-4

Opstelling: Evelien Torenbosch, Milot van der Ploeg, Yannick Zwiers, Danny Hulshof, Evert-Jan Oostingh, Daniel van Hartingsveldt, Florentina Polane, Walid Abizad.

Uitslag: 6 - 2

We moesten vandaag voetballen tegen onze medekoploper. We hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, maar Annen ook. Ons doelsaldo was iets beter, maar het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. We hadden vandaag maar 1 wissel omdat Jeftha een weekendje weg was. Evelien begon daarom in doel en achterin stonden Milot, Danny en Yannick. Voorin begonnen Evert-Jan, Daniel en Walid en Florentina mocht in de wissel beginnen.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Wij krijgen een paar kansen, maar Annen ook een paar. Gelukkig werpt de keeperstraining van Albert zijn vruchten af en hield Evelien haar doel mooi schoon. Ook de keeper van de tegenstander wist de eerste helft zijn doel schoon te houden en zo gingen we met 0 - 0 de rust in om heerlijk fruit te eten.

Na de fruit in de rust en een speech van trainer Otto gingen we vol goede moed weer het veld op. Helaas had Milot wat last van zijn knie gekregen. Dat kwam volgens hem door het hele harde rennen over het hele veld heen. Milot begon dus aan de kant. Gelukkig was JO11-2 net klaar met voetballen en kon Luuk even een handje helpen.

Luuk scoorde ook het eerste doelpunt voor ons. Na dit eerste doelpunt viel de schroom van ons af en begonnen we echt goed te voetballen. Zo wist Danny 2x te scoren en ook Walid scoorde 2x. Milot wilde ook graag weer voetballen en mocht voorin staan(zo hoefde hij niet meer zo hard naar achteren te rennen om te verdedigen) Ook Milot wist nog 1x te scoren. Evelien keepte vandaag een hele goede wedstrijd en wist heel veel ballen tegen te houden. Toch kon Annen in de 2e helft nog 2x scoren en zo werd het uiteindelijk 6-2. We staan nu helemaal alleen bovenaan met 15 punten. Er komen nog een paar moeilijke wedstrijden, maar als we zo voetballen als vandaag gaan we zeker nog een paar punten pakken.

Otto & Albert

08/04 SVV '04 JO15-2 - SJO ZVC '14 JO15-3

En dan is het zo weer zaterdagmorgen 9.00 uur, voetbal dus ...

Vandaag de wedstrijd tegen ZVC, in punten de nr2 , dus er kan een goede slag geslagen worden vandaag als koploper. Ook vandaag weer een aantal blessuregevallen maar gelukkig genoeg keuze voor de trainers dus ballen maar! De 1e helft sloten we af met een terechte 1-0 voorsprong maar als we wat beter met de kansen omspringen ga je de rust in met 2 of 3 -0 en dat voetbalt net wat lekkerder.

In de 2e helft het betere voetbal van SVV, weinig kansen voor de tegenstander en dus een terechte 3-0 overwinning. Nog even een dankwoord aan de scheids die op korte termijn tijd kon vrijmaken want zonder scheids geen voetbal. Op naar volgende week, weer thuis om 9.00 uur, weer veld 2 , kijken of we een stapje dichter bij de platte kar kunnen komen! 

Graag tot dan, entree voor alle leeftijden gratis,

Gr Hans. E.

Verslag ZVC '14 VR3 wedstrijdavond 31 maart 2017

Opgetogen en vol goede moed vertrokken we met speelsters en toeschouwers richting Nieuwe Pekela. We hebben goede herinneringen aan een eerdere wedstrijdavond op dit terrein ;). Speelsters deze avond: Judith (keep), Wilna, Demi (x2), Leah, Laura, Mirjam V, Iris en Janca. Ondanks een goede eerste wedstrijdavond heeft Willem ons afgelopen weken stevig getraind, met name op de conditie. Benieuwd of dit vanavond zijn vruchten afwerpt. Toeschouwers richting kantine en koffie. Wij voor de voorbespreking en peptalk door teamleider Cindy richting kleedkamers.

De eerste wedstrijd tegen SJS 2 begint zoals altijd met even op gang komen. De benen nog zwaar en even zoeken naar positie en samenspel. Als snel werd duidelijk dat de verdediging goed stond en we ons konden concentreren op de aanval. Wilna kon na een mooie voorzet 1-0 scoren. En kort daarna kon Janca na een voorzet van Wilna de bal simpel inschieten, 2-0. SJS liet dit duidelijk niet op zich zitten en nam de aanval van ons over. Een paar gevaarlijke doorbraken brachten onze verdediging echter niet van slag en met deze mooie 2-0 overwinning waren de eerste 3 punten binnen.

De tweede wedstrijd was tegen het meisjesteam (gemiddelde leeftijd onder de 20) van Pekela. Ook hadden zij versterking meegebracht door de vele padden op en rond het veld. De wedstrijd begon onwennig, want de scheidsrechter was in zwart gekleed en een aantal passes kwamen daardoor snel bij de tegenpartij terecht. Het werd een wedstrijd hard tegen hard. De meiden van Pekela zijn snel en niet bang voor een duwtje. Toch kwamen ook zij niet door onze verdediging heen en lukt het onze meiden voorin de wedstrijd te beslissen met 2-0. Doelpunten gemaakt door Demi Kloeze en Laura.

Onze avond was al geslaagd, want Willem wilde dat we met 6 punten naar huis kwamen. Echter de vorige speelavond hadden we gelijk gespeeld tegen SJS 1, en we wilden revanche. Dat wilde SJS 1 ook. Binnen 10 minuten was het 3-0 voor ons, doelpunten gescoord door: Demi en Wilna. We roken 9 punten, en de aandacht verslapte enigszins. SJS maakte daar dankbaar gebruik van door er 3-1 van te maken. Wilna en Demi tikten heen en weer na de aftrap en maakte er 4-1 van. SJS kwam snel terug met 4-2. Het spel ging letterlijk van de ene helft van het veld naar de andere helft van het veld. Het spel werd onderbroken door een opstootje bij de andere wedstrijd. Helaas een smet op de gezellige avonden, waarbij alle teams sportief, gezellig, maar fanatiek voetballen. Door alle consternatie werd het na de spelhervatting nog 4-3, maar daar bleef het gelukkig bij.

Met 9 punten verlieten we tevreden het veld, echter met een nare bijsmaak van het opstootje wat tijdens de derde wedstrijd plaatsvond. Fijn om te weten dat alle 4 teams met RESPECT willen voetballen en hetgeen wat gebeurde afkeurt. We verheugen ons op de volgende speelavond, deze is op 21 april thuis in Gasselternijveen. En als we dan weer 9 punten halen, kan de platte kar van stal! Trouwens, niemand wilde gewisseld ivm tekort aan conditie, dus de trainingen hebben z’n effect gehad Willem!

Subcategorieën

Log in or create an account