Verslag ZVC '14 VR3 wedstrijdavond 31 maart 2017

Opgetogen en vol goede moed vertrokken we met speelsters en toeschouwers richting Nieuwe Pekela. We hebben goede herinneringen aan een eerdere wedstrijdavond op dit terrein ;). Speelsters deze avond: Judith (keep), Wilna, Demi (x2), Leah, Laura, Mirjam V, Iris en Janca. Ondanks een goede eerste wedstrijdavond heeft Willem ons afgelopen weken stevig getraind, met name op de conditie. Benieuwd of dit vanavond zijn vruchten afwerpt. Toeschouwers richting kantine en koffie. Wij voor de voorbespreking en peptalk door teamleider Cindy richting kleedkamers.

De eerste wedstrijd tegen SJS 2 begint zoals altijd met even op gang komen. De benen nog zwaar en even zoeken naar positie en samenspel. Als snel werd duidelijk dat de verdediging goed stond en we ons konden concentreren op de aanval. Wilna kon na een mooie voorzet 1-0 scoren. En kort daarna kon Janca na een voorzet van Wilna de bal simpel inschieten, 2-0. SJS liet dit duidelijk niet op zich zitten en nam de aanval van ons over. Een paar gevaarlijke doorbraken brachten onze verdediging echter niet van slag en met deze mooie 2-0 overwinning waren de eerste 3 punten binnen.

De tweede wedstrijd was tegen het meisjesteam (gemiddelde leeftijd onder de 20) van Pekela. Ook hadden zij versterking meegebracht door de vele padden op en rond het veld. De wedstrijd begon onwennig, want de scheidsrechter was in zwart gekleed en een aantal passes kwamen daardoor snel bij de tegenpartij terecht. Het werd een wedstrijd hard tegen hard. De meiden van Pekela zijn snel en niet bang voor een duwtje. Toch kwamen ook zij niet door onze verdediging heen en lukt het onze meiden voorin de wedstrijd te beslissen met 2-0. Doelpunten gemaakt door Demi Kloeze en Laura.

Onze avond was al geslaagd, want Willem wilde dat we met 6 punten naar huis kwamen. Echter de vorige speelavond hadden we gelijk gespeeld tegen SJS 1, en we wilden revanche. Dat wilde SJS 1 ook. Binnen 10 minuten was het 3-0 voor ons, doelpunten gescoord door: Demi en Wilna. We roken 9 punten, en de aandacht verslapte enigszins. SJS maakte daar dankbaar gebruik van door er 3-1 van te maken. Wilna en Demi tikten heen en weer na de aftrap en maakte er 4-1 van. SJS kwam snel terug met 4-2. Het spel ging letterlijk van de ene helft van het veld naar de andere helft van het veld. Het spel werd onderbroken door een opstootje bij de andere wedstrijd. Helaas een smet op de gezellige avonden, waarbij alle teams sportief, gezellig, maar fanatiek voetballen. Door alle consternatie werd het na de spelhervatting nog 4-3, maar daar bleef het gelukkig bij.

Met 9 punten verlieten we tevreden het veld, echter met een nare bijsmaak van het opstootje wat tijdens de derde wedstrijd plaatsvond. Fijn om te weten dat alle 4 teams met RESPECT willen voetballen en hetgeen wat gebeurde afkeurt. We verheugen ons op de volgende speelavond, deze is op 21 april thuis in Gasselternijveen. En als we dan weer 9 punten halen, kan de platte kar van stal! Trouwens, niemand wilde gewisseld ivm tekort aan conditie, dus de trainingen hebben z’n effect gehad Willem!