ZVC '14 Vrouwen 3 Kampioen!!

Op naar het kampioenschap!!

Vrijdagavond 12 mei, was onze laatste speelavond van de voorjaarscompetitie. Een avond die voor vele niet snel zal worden vergeten….

Al de hele competitie staan we met stip bovenaan en op doelsaldo was het al wel zeker, maar om overtuigend kampioen te zijn, zouden we in punten gewoon er minimaal 1 bij moeten hebben.

Ons kampioensfeest stonnd al gepland voor zaterdagavond 13 mei en de 3e helft was ook al bekend waar deze plaats zou vinden, maar de uitslagen van de wedstrijden van die avond waren helaas nog niet bekend. Vol goede moed en sommigen toch wel ‘poepzenuwachtig’, gingen we op weg naar Sportpark Julianastraat, te Stadskanaal. Het voetbalveld van SJS was vanavond de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren.

In de kleedkamer hing verder een licht gespannen, maar toch ook wel ontspannen sfeer en zo gingen we ook de warming up in. Het was warm, benauwd en wat broeierig tegelijk, zou het nog gaan regenen en onweren, zoals de voorspellingen waren of zouden we het droog houden?? Eén ding was zeker, wij moesten gewoon knallen vanavond!!

Iris, die wat lichtelijk teleurgesteld was, omdat we op kunstgras moesten spelen en ze zo niet haar favoriete bezigheid kon uitvoeren, namelijk het analyseren van de voortplanting van de regenworm, zag toch nog op het laatste moment iets van een worm voorbij komen, maar helaas was ook deze worm maar in zijn eentje.

Toen we in de verte de scheidsrechter aan zagen komen, wisten we al snel dat dit dezelfde was als tijdens onze eerste speelavond, die ook bij SJS plaats vond. En vriendelijke, maar chaotische en warrige scheidsrechter, om hem maar even zo te omschrijven. Hij vloot voor het begin van de wedstrijd en wij begonnen toch wel wat lichtelijk gespannen aan onze missie: KNALLEN EN VOOR DE 3 PUNTEN GAAN!! Al vlot wisten wij te scoren en stonden we voor met 0-1. Ook de scheids had hier alle vertrouwen in en ging van een overwinning uit, liet hij weten. Maar helaas was daar dan toch de 1-1!! Niks aan de hand 1 punt is voldoende om uiteindelijk het grote verschil te maken, maar al snel volgde daarna de 2-1. Nu stonden we achter!! Kom op dames, we kunnen nog gelijk maken! Maar helaas na nog wat kansen te hebben gehad, had dat geen resultaat voor onze eindstand. De scheids blies op zijn fluit voor het einde en de eindstand was 2-1 voor de dames van Pekela 2000.

Iets bedompt verlieten we het veld. En nu, was de vraag van sommige. Niks gewoon blijven voetballen en zorgen dat we het in de volgende 2 wedstrijden niet laten liggen! Na nog even peptalk van onze trainer/coach Willem gingen we vol goede moed de 2e wedstrijd in. Enkele hadden al vernomen dat SJS VR1 – SJS VR2 in een gelijkspel was geëindigd, dus er was geen bedreiging meer, maar door bewust nog even niks te zeggen, namen we het op tegen SJS VR1.

Ondanks dat zij een hele goede keepster op doel hebben, wisten wij vrij vlot te scoren en na wat kansen over en weer, viel ook de 2e goal voor ons. We werden wat zelfverzekerder en begonnen wat relaxter te spelen. Dit konden we eigenlijk niet meer weggeven. Vrij vlot daarna werd ook de 3-0 gemaakt. Maar we moesten blijven voetballen, want we hebben de ervaring om in het 2e deel van de wedstrijd wat te verzwakken en daardoor wat doelpunten tegen te krijgen. Gelukkig was dat bij deze wedstrijd totaal niet het geval, het leek wel of iedereen deze wedstrijd over een eindeloze conditie beschikte en verliep de wedstijd zoals deze hoorde te verlopen. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd en de feestvreugde barstte los!!

WE ZIJN KAMPIOEN!!!!!

We moesten nog een wedstrijd maar een kampioensfoto moest alvast gemaakt worden.

Na deze feestvreugde begonnen we aan de 3e en laatste wedstrijd tegen SJS VR2. Als SJS VR2 zou winnen van ons, konden zij nog 2e worden. We gingen zeer ontspannen en met iets andere opstelling van start, ook was daar de come back van onze speelster Cindy, die na een hele lange revalidatie het aandurfde de laatste wedstrijd met ons mee te spelen. Met alle meegereisde supporters schreeuwde we haar door de wedstrijd heen, met als kers op de taart een geweldig doelpunt van Cindy!! We wonnen deze wedstrijd met 0-4. Nadat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd, konden de (chocolade) medailles uitgedeeld worden en was het tijd voor een nieuwe kampioensfoto!

Na de wedstrijd gingen we snel douchen en op naar de 3e helft, deze vond plaats in de nieuwe keuken van onze aanvoerster Laura. Halverwege het seizoen had zij beloofd, dat wij de keuken allemaal mochten komen bekijken/inwijden. En dit was natuurlijk een heel goed moment daarvoor. Er was taart, wijn en bier voor Iris zelfs nog een regenworm achter het huis…. De mannen van het 35+ team zochten nog een plek voor hun 3e helft en een deel van hun besloot er gezellig bij te komen en zo werd het voor beide teams een gezellige en geslaagde 3e helft! Kortom, kampioen in het voetballen en in de 3e helft, wat willen we nog meer?? Een echt kampioensfeest natuurlijk!!

Zaterdag 13 mei, hadden we dan ons echte kampioensfeest, samen met het 35e team. Zij waren namelijk 21 april al kampioen geworden en dit moest natuurlijk ook gevierd worden. We hadden daarom besloten om dit samen te vieren. Eerst een mixwedstrijd tegen elkaar en daarna een gezellige BBQ met partners en kinderen erbij. Het weer zat die middag erg mee en er werd een leuke en sportieve wedstrijd gespeeld waarbij de dames en heren door elkaar gemixt waren. Met als afsluiting die dag een goed verzorgde BBQ. Kampioen of geen kampioen, maar het lijkt er op dat dit een jaarlijks terug kerend evenement gaat worden van beide teams.