28/10 SJO ZVC’14 O13-1 FC Assen O13-4

Doelpuntenmakers: Max (1, 21, 34, 57, 60+1), Wesley (2, 16), Joris (8, 20, 33), Milan (15), Niek (41, 56) en Harmen (59).

Op deze frisse zaterdagochtend in het eind van oktober stond voor ons het competieduel tegen FC Assen op het programma. De eerste wedstrijden in de 2e klasse werden beëindigd in respectievelijk 2-2 (Achilles thuis), 2-10 (Nieuw Buinen uit) en 1-1 (ACV).

Omdat het bezoekende team in zwarte shirts spelen, hebben wij de wedstrijd gespeeld in het rood.

Opstelling: Rene Scheper, Milan Snijders, Sander Torenbosch, Sander Ottevanger, Walid Abizad, Neo Kemp, Max Brand, Arwin Trip, Wesley Spaan, Jeremy Radsma, Joris Froeling.

Jorian Lokken was afwezig (knieblessure) vandaar dat Niek Veldman nog aansloot.

Trainer Tristan Salomons moest zelf op pad met de O19 en kon derhalbe ook niet aanwezig zijn.

We begonnen de wedstrijd goed. Dit resulteerde direct in de 1e minuut tot de openingstreffer; Max werd een op een gezet met de keeper en ronde prima af. 1-0.

Gelijk daarna in de 2e minuut viel Joris aan over rechts en schoot op doel. De keeper kon in eerste instantie redding brengen waardoor de bal in de buurt van Wesley was. Hij bedacht zich niet en besloot met een heuze omhaal de score te verdubbelen. 2-0.

Het leek een eenvoudige wedstrijd te gaan worden maar Assen profiteerde vlot door in minuut drie te profiteren van defensieve onoplettendheid. 2-1.

Even later zag het publiek een hele mooie 1-2 tussen Max en Wesley en eerstgenoemde bracht een schot op doel uit. Wederom was de doelman eerst te sterk, die overigens ondanks de vele nog te volgen doelpunten een aantal keren goed werk verleende, maar de rebound was voor Joris en hij ronde onverbiddelijke af. 3-1.

Vervolgens ontving Milan in de 15e minuut op randje 16 de bal van Max. De middenvelder schoot de bal met boogje over de keeper heen. 4-1.

In de direct daaropvolgende aanval, we zitten inmiddels nog maar in de 16e minuut, had Wesley een momentje van imitatio en aemulatio in gedachte: de spits zag dat de keeper iets te ver voor de goal stond en schoot de van ruime afstand prachtig tegen de touwen. 5-1.

Twee minuten later legde Joris de bal nog goed terug op Wesley maar nu schoot hij helaas iets te hoog.

Op precies een derde van de wedstrijd viel er wederom een goal. Bij een uitbraak over links gingen Wesley en Joris met hun tweeën op de keeper af, Wesley was niet zelfzuchtig, speelde de bal af, en Joris kon de 6-1 binnen tikken.

De laatste goal voor de rust viel in de 21e minuut. Milan gaf een uitgemeten voorzet vanaf rechts en Max schoot raak.

Tot de pauze waren er nog wat hoekschoppen te nemen, maar hiervan wisten we niet te profiteren.

Ruststand 7-1.

Halverwege kwam Niek in het veld en bij de eerste aanval na de ranja en het fruit werd hij gelijk alleen weggestuurd op de doelman door Sander O. maar hij wist helaas nog niet te scoren. In de 32e minuut zette Sander O. hem wederom alleen voor de keeper, maar deze kwam goed uit zijn doel.

Elke minuut een goede aanval is het credo en zowaar was daar dan eindelijk de eerste goal na rust. In de 33e minuut hield Joris het veld goed breed waardoor hij aanspeelbaar was voor Sander O.. Joris nam de 8-1 voor zijn rekening.

De vierde grote kans kwam er, u raad het al, in minuut 34. Harmen gaf een goede pass op Max. De dribbelaar speelde drie verdedigers voorbij en maakte zijn derde doelpunt van de dag. 9-1.

In de daaropvolgende fase werd er van Asser zijde wat beter gespeeld en creëerde de uitploeg een aantal kansjes. Heel gevaarlijk werd het echter niet.

Sander O. en Niek vinden elkaar steeds erg gemakkelijk en in minuut 41 gaf dat Niek voldoende ruimte om met een afstandsschot de 10-1 te maken.

Even later wist Joris Niek nog in stelling te brengen maar de doelman pareerde goed en ook de rebound wilde er niet in.

Vervolgens belandden we in een periode met meerder kansjes maar weinig actie was er niet echt.

Het thuisteam besloot in de slotfase nog maar eens de motor te laten draaien.

Vijf minuten voor het einde miste Max nog maar net vanuit een corner. Maar een minuutje later maakte Niek zijn tweede met wederom een schot van ver. 11-1.

Waar Wesley in de eerste helft nog een rebound wist om te halen, was het nu Max die trefzeker was met een bicycle kick. Hij stond met z’n rug naar het doel toen hij op de rand van het doelschopgebied werd ingespeeld, wipte de bal omhoog en deed iets waarvan een herhaling onmogelijk lijkt. Een weergaloos doelpunt. 12-1.

Twee volle minuten later was het aan Harmen om de bal ook in het netje te schieten. Bij een aanval over rechts legde Joris de bal terug op Niek die op de keeper schoot, vervolgens schoot Max de rebound op een verdediger, waardoor de bal voor de voeten van de Harmen belandde en de linksboot schoot raak. 13-1.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kregen we een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Harmen schoot, maar de keeper plukte de bal uit de bovenhoek.

Even later, inmiddels blessuretijd, gaf Joris een voorzet op Max die zijn vijfde doelpunt maakte en de eindstand op 14-1 bepaalde.

Complimenten aan de spelers voor het getoonde spel en ook de complimenten aan de 14-jarige (!) arbiter Timon de Heij voor zijn prima leiding.

Met de ruime overwinning komen we op 8 punten uit 4 wedstrijden en behouden we onze ongeslagen status. Aanstaande zaterdag staat het treffen met SPW in Stadskanaal op het programma.