11/11 ZVC '14 O13-1 - vv. Gieten O13-2

Opstelling: René Schepers, Milan Snijders, Niek Veldman, Wesley Spaan, Walied Abazed, Sander Torenbosch, Sander Ottevanger, Sam Poppinga, Sarah van Herk, Max Brand, Joris Froeling, Neo Kemp, Arwin Trip, Harmen Oostingh.

Afwezig: Jeremy Radsma (knie), Jorian Lokken (knie)

Uitslag: 8-1

Koud weer, warm begin

Op deze behoorlijke frisse zaterdagochtend stond de thuiswedstrijd tegen Gieten op het programma, van oudsher een derby dus de technische staf was met name gebrand op een overwinning. Vanwege de afwezigheid van Jeremy en Jorian sloten Sam, Sarah en Niek aan. Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelden we erg verzorgd. Dit resulteerde in de 7e minuut in een treffer op naam van Niek. Even later was Joris ook dichtbij, maar schoot net voorlangs. Zoals gezegd begonnen we goed en na iets meer dan tien minuten na de aftrap werd de stand dan ook verdubbeld. Wesley schoot de bal in de korte hoek op aangeven van Niek. 2-0. Een begin om warm van te worden.

Net voor rust, net na rust

Het tweede deel van het eerste bedrijf was echter minder aantrekkelijk en vlak voor rust moesten we een tegentreffer incasseren. 2-1 ruststand.

De ranja deed ons goed want ook net na de aftrap van de tweede helft speelden we goed. Joris gaf een goede voorzet op de inkomende Walied en de middenvelder tikte de 3-1 binnen.

Sterke tweede helft met handje vol goals

De tweede helft lieten we weer zien over welke kwaliteiten we beschikken. Max werd in het strafschopgebied op de hakken getrapt en scheidsrechter De Heij legde de bal op de stip. Wesley trad aan en faalde niet. 4-1. De daaropvolgende aanval leidde tot een schot op de paal van Joris na een goede solo en Wesley plaatste de rebound ook op het aluminium.

Op driekwart van de wedstrijd promoveerde Milan een afgeslagen aanval nog tot een goal met een verfijnde krul, de assist komt op naam van Walied. 5-1.

10 minuten voor het einde besloot Joris om voor de verandering een keer wel tussen de palen te schieten. Een schot in het hoekje bracht de stand op 6-1. Joris had het gelijk aan zijn zijde want ook de daaropvolgende bal die hij op zijn wreef nam belandde achter de doelverdediger. Na deze 7-1 werd de buitenspeler vervangen door Milan, die zojuist een weddenschap met de trainer was aangegaan om in de laatste vijf minuten nog te scoren. Een zakje snoep stond op het spel. En ja hoor, 2 minuten voor het einde brak hij door en rende op de dug-out af om de trainer aan de afspraak te herinneren. De wedstrijd werd kende mede door deze goal een 8-1 eindstand. 12 punten uit 6 wedstrijden is het gevolg (en nog steeds ongeslagen). Volgende week gaan we op bezoek bij hekkensluiter Asser Boys.