SJO ZVC’14 JO8-2G - SJS JO8-2

Op een zonovergoten zaterdagochtend 12 september, werd op sportpark hoogte der heide een begin gemaakt aan de lang verwachte competitie. Doordat onze tegenstander van vorige week zich heeft teruggetrokken uit de competitie, moesten onze spelers nog een extra week wachten voordat ze weer de wei in mochten.

Om 8.40 was het even verzamelen voor een teamfoto, volgens mij staan hier allemaal lachende gezichten op, en konden we met elkaar na deze plichtpleging naar het mooi opgezette jeugdveld voor de warming-up.

Omdat de JO8 nu ook met een keeper speelt, mocht Anne Fleur de keeper intrappen. De overige 7 spelers gingen zelf even de bal rondspelen. En zoals het een top scheidsrechter betaamd werd er klokslag 9:02uur afgetrapt.

Eerste helft; De eerste helft kenmerkte zich als “onrustig” en konden we zien dat de spanning van een wedstrijd toch iets anders is dan een training. Er werd met alle goede bedoelingen geprobeerd bij het doel van SJS te komen, maar door goed verdedigen van SJS en door te weinig overspelen van onze kant bleef het lastig voetballen. We hadden wel meer balbezit, maar op de counter werden we toch 2x verrast en kon ook Tijn geen redding bieden. SJS kwam dus met 2-0 voor. In de eerste time out hebben we proberen uit te leggen dat als je de bal rondspeelt, dat het dan makkelijker voetballen wordt. Hier werd een beetje gehoor aan gegeven en werd het spel iets beter. Ook de zenuwen werden wat minder. We kwamen steeds vaker in scoringspositie en zo was ook net voor rust de aansluitingstreffer een feit. We gingen dus met een 1-2 achterstand richting de kleedkamer.

Tweede helft; In de rust hebben ze een lekkere beker met ranja gehad, en konden ze vol goede moed weer aan de tweede helft beginnen. We begonnen goed aan de tweede helft en het duurde niet lang of de gelijkmaker was een feit. Het spel werd ook steeds beter en er werd blij vlagen echt geprobeerd over te spelen en goede aanvallen op te zetten. Soms ging dit goed, maar soms liepen we in de opbouw ook vast.

Maar werd er dan direct weer omgeschakeld naar de verdediging. Iedereen had een goede inzet, en probeerden ze elkaars fouten recht te breien. Na de 2-2 kwam SJS weer op voorsprong, door balverlies op het middenveld, werd de spits van SJS gelanceerd en kwam deze 1 op 1 tegenover Tijn. Ook hier kon onze keeper niks aan doen. Het was nu dus 2-3, en keken we weer tegen een achterstand aan. Waar bij de senioren dan de koppies soms gaan hangen, was dit bij onze toppers niet het geval. Ze bleven maar proberen een opening te vinden in de haast Italiaanse verdediging. Daarom spelen ze ook in het blauw denk ik.

Het was vaak lastig om in een woud van kleine beentjes een gaatje te vinden om de keeper te verassen. Maar net voor de time out lukte het onze JO8 toch om opnieuw de gelijkmaker te forceren. De 3-3 stond dus op het bord, en ook bij de tweede time out hebben we gehamerd op overspelen en rustig blijven. Ze bleven allemaal en stuk voor stuk 100% inzet geven, en daardoor was het dat we hierna steeds vaker voor hun goal kwamen, en Tijn steeds minder te doen kreeg. We hebben in de slotminuten nog 3x weten te scoren en liepen dus uit naar een 6-3 overwinning.

Goed gedaan jongens en meiden, tot maandag op de training, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon