SJO ZVC’14 JO8-2G - De Treffer ’16 JO8-1G

Het was net als vorige week lekker weer, wel fris en daardoor konden de kids lekker dauwtrappen. De voeten waren binnen 5 minuten kleddernat, en ook die van mij bleven niet droog. Na de winstpartij van vorige week was het vandaag een graadmeter om te zien hoever we met het team zijn. Hopelijk hebben de kids niet de kilometers van de wandel 4-daagse in de benen, en kunnen ze het vandaag nog volhouden!

Eerste helft; Net als vorige week begonnen we weer onrustig en afwachtend aan de wedstrijd, speelafspraken voor de zaterdagmiddag werden in het veld gemaakt. En mede daardoor was het dat we met z’n allen achteruit liepen en de tegenstander vrij spel had. We zijn zelf in de eerste helft ook wel een paar keer bij het doel van de tegenstander geweest, maar na een kleine 5 minuten hebben we ook al drie keer moeten aftrappen. En bij de eerste time-out stonden we dan ook al met 0-4 achter. Na deze time-out gingen we wel iets beter spelen, maar vergaten de spelers soms dat ze het met elkaar moeten doen.

Deon, onze keeper van vandaag heeft nog een paar keer redding kunnen brengen en met zijn verre uittrappen heeft hij een paar keer Aaron in de spits positie proberen te bereiken. De kansen van De Treffer gingen er vaak wel in, en daardoor gingen we met een 0-6 achterstand aan de ranja.

Tweede helft; Na de welverdiende pauze gingen we vol goede moed het veld in. Want ook al stonden we met 0-6 achter, iedereen bleef goed zijn/haar best doen. We hebben proberen uit te leggen dat als wij de bal niet hadden, dat we dan met elkaar druk op de bal moesten zetten. Dat zagen we in de tweede helft gelukkig wel terug. Er stond een heel ander team in het veld, en er werd flink gestoord als de tegenstander in de opbouw bezig was.

Ondanks alle inspanning was het toch weer De Treffer die aan scoren toekwamen, en zo liepen ze uit naar 0-7. Maar de mooiste goal van de dag was een goal van ZVC. Het was een aanval die vanaf achter opgezet is door de keeper en via Anne-Fleur bij Aaron kwam. Aaron op snelheid langs de lijn een sprintje trok, om vervolgens voor het doel Ryan te bedienen en zo kon Ryan de bal in de verre hoek afronden. Dit was de 1-7 maar werd als een overwinning gevierd. Toen ze zagen dat het druk zetten nut had, bleven ze dit doen en kwamen er meer kansen. De keeper van De Treffer heeft zeker nog een 4-tal kansen gekeerd, en daarom bleef het voor ons bij die ene goal.

De Treffer heeft er nog wel 2 in geschoten, ook hier kon Deon niets aan doen. En daarom is de eindstand op 1-9 uitgekomen.

Dus conclusie van vandaag is, een goede inzet van iedereen! En De Treffer was even een maatje te groot. We hebben vandaag goed kunnen oefenen op de aftrap, en hebben dit tot een hoger niveau kunnen brengen.

Maandag weer lekker trainen met elkaar, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon