SJS JO8-2 - SJO ZVC’14 JO8-2G

Het is een vreemde en gekke tijd waar we met z’n allen in zitten. Gelukkig mogen we nog wel de wei in om met de kids weer sportieve herinneringen te maken. Want zoals ze in de titelsong van de serie All-stars zeggen; “zaterdag is de mooiste dag van de week, want je wist wanneer je in de ogen van je vriendjes keek, we gaan weer heel wat beleven”. En dat is precies wat voetbal moet zijn. Samen op het veld, plezier maken en de herinneringen in de sporttas weer mee naar huis. En met deze instelling zijn we klokslag 4 voor half 9 afgereisd naar het sportpark van SJS. Iedereen had keurig gehoor gegeven om al in de kleding op het sportpark te komen. Hierdoor konden we direct met de warming-up beginnen.

Eerste helft;

Vandaag mocht Anne Fleur op de goal, en die had me er toch een potje zin in. Ze had eigenlijk vorige week al op de goal gemogen. Maar de tegenstander van vorige week had zich afgemeld. We proberen de kinderen altijd een beetje bewust te maken van het speelveld en waar ze zich dan moeten opstellen. Hiervoor gebruiken we de term “vliegtuig”. Vandaag stond Anne Fleur dus in de staart van het vliegtuig, en Henk er niet iets voor. Tijmen en Harm stonden op de vleugels en Aaron en Ryan in het middendeel van het vliegtuig. Deon was spits, en stond in de cockpit.

Het is de bedoeling dat als ze even de positie even vergeten, dat we van de zijkant dan “vliegtuig” roepen en ze dan weer vanuit hun positie gaan voetballen. Hier moeten we nog wel even verder aan werken.

We hebben verschillende vliegende voorwerpen in het spel terug gezien. Onder andere de matras vlieger, raket en nog het meest de UFO. Mooi in de perfect ronde vorm om de bal gepositioneerd. Maar goed, de inzet was vandaag vanaf minuut 1 top, en gingen we volop de aanval spelen. Deon kwam een paar keer goed door, en werd vanaf de flanken goed bediend. Hij stuurde als piloot toch even wat de vaak op de keeper van de tegenstander, en daardoor kon de keeper de eerste reddingen makkelijk verrichten.

Ook Anne Fleur pakte de ballen als een echte pro, en alsof ze al 10 jaar op de goal staat. Gezien het team waar ze in speelt, kan dit helemaal niet. En na een kleine 12 minuten voetbal was het toch weer een dodelijke counter van SJS die onze verdediging verraste, en was het 1-0 voor SJS.

De jongens en meiden lieten zich niet van hun stuk brengen, en was het al gauw de verdiende 1-1 van Deon die op het bord genoteerd werd. Niet veel daarna was het 1-2, en wederom een goal van Deon. En zo stonden we binnen 5 minuten na de eerste goal van de wedstrijd, voor het eerst op voorsprong. Hier lieten de jongens en meiden het niet bij zitten. En met de verdedigende kwaliteiten van Henk, Tijn en Remco werd de bal steeds vaker en sneller veroverd.

Net voor de rust kon Ryan na goed storen de bal afpakken en met links (leider trots ) in de korte hoek binnenschuiven.

Tweede helft;

Na de lekkere ranja en wat instructies, gingen we toch weer in een vliegtuigvorm van start. Marlien stond in het begin van de tweede helft op de rechtervleugel, en ze had door dat ze daar toch wel iets meer vrijheid kreeg. Door hier breed te blijven lopen kwam ze vanzelf meer in balbezit en het speelveld werd zo een stuk groter. Zo konden we steeds vaker een aanval op zetten, en kwamen we via de zijkanten steeds vaker en gevaarlijker voor de goal van SJS. Daar stond ook een goede keeper op de goal, en die heeft er zeker voor gezorgd dat de schade voor SJS relatief beperkt bleef. Al snel na het begin van de tweede helft konden we via Deon en Ryan nog 2 keer scoren. En stond het 2-5, maar SJS bleef ook goed doorvoetballen, en was het een mooie goal die via een slim genomen corner op het bord kwam. De 3-5 was genoteerd en bleek uiteindelijk de eindstand.

Maandag weer lekker trainen met elkaar, en op naar de volgende wedstrijd!

Groeten Ramon

Onderstaande illustratie de beginopstelling, dit ter verdediging en verduidelijking van dit verslag 😉