Clubinformatie

 

De naam ZVC’14 betekent Zand Veen Combinatie, opgericht in 2014. SJO betekent Samenwerkende Jeugd Organisatie. SJO ZVC’14 is er op gericht om alle jeugdige voetballers van v.v. Gasselternijveen, v.v. Gieterveen en v.v. GKC op hun eigen niveau te kunnen laten genieten van het spelletje. Het tenue van ZVC is zwart met drie verticale banen over zowel het shirt als de broek. De drie banen hebben de kleuren rood van Gasselternijveen, geel van GKC en groen van Gieterveen.

De SJO is opgericht omdat het voor alle drie de (moeder)verenigingen steeds moelijker werd om alle jeugdteams gevuld te krijgen. Of er waren net een paar spelers over, die niet in een team terecht konden omdat ze te jong of te oud waren voor dat team. Daarom zijn met ingang van 1 juli 2014 de jeugdafdelingen van v.v. Gasselternijveen, v.v. Gieterveen en v.v. GKC samengevoegd in een SJO. Een jaar laten zijn alle vrouwenteams ook gaan voetballen onder SJO ZVC’14.

De jeugdspelers en dames zijn lid van hun moedervereniging (v.v. GKC, v.v. Gasselternijveen of v.v. Gieterveen) en betalen contributie aan hun moedervereniging. De moederverenigingen dragen ieder seizoen een deel van de contributie af aan ZVC. Zo kan ZVC trainers betalen, zorgen voor voldoende materialen en activiteiten organiseren.

Het bestuur van SJO ZVC bestaat uit twee leden van elke moedervereniging, waarvan één lid ook in het bestuur zit van de moedervereniging. Het andere lid heeft de rol van voorzitter, secretaris of penningmeester. Daarnaast is er een technische commissie (TC). De TC is o.a. verantwoordelijk voor de teamindeling.

Het grote voordeel van de SJO is dat er voor de jeugd samengestelde teams gemaakt kunnen worden, zodat iedereen met leeftijdsgenootjes en op zijn/haar eigen niveau kan voetballen. De vrouwenteams kunnen onderling spelers uitwisselen als er speelsters te kort zijn voor een wedstrijd. Ook kunnen zij speelsters uit de jeugdteams die oud genoeg zijn vragen om eens met hen mee te doen.

Het streven is om de jongste jeugd met leeftijdgenootjes in eigen dorp te laten voetballen, maar we merken de laatste jaren dat ook bij de jongste jeugd samengestelde teams ontstaan, dus met spelers van de verschillende moederverenigingen. Simpelweg omdat er in ieder dorp te weinig spelers zijn om een eigen team te vormen. Samen kan er wel een team gevormd worden. Bij samengestelde teams voetballen de teams in de verschillende dorpen. Als er een team is met spelers van GKC en Gieterveen wordt er zowel in Gasselte als Gieterveen getraind en wedstrijden gespeeld. Als er een team is met spelers van alle drie de verenigingen dan wordt er in alle drie de dorpen getraind en wedstrijden gespeeld. De technische commissie en het bestuur van ZVC doen ieder jaar hun uiterste best om samen met de trainers en leiders teams samen te stellen en de trainingen en wedstrijden zo eerlijk mogelijk over de verenigingen te verdelen.

Succes en plezier dat is het streven van SJO ZVC’14. Om dat te bereiken hebben we inzet van alle betrokkenen nodig. SJO ZVC’14 is een vereniging van, voor en door leden. Zonder de inzet en actieve betrokkenheid van leden, ouders, verzorgers en vrijwilligers kunnen we niet bestaan. Dat betekent dat er van iedereen inzet en betrokkenheid gevraagd wordt bij het reilen en zeilen van de vereniging. Alle drie de verenigingen kunnen wel helpende handen gebruiken. Diverse taken zijn mogelijk, zoals trainingen geven, leider zijn van een team, een wedstrijdje fluiten, kantinedienst draaien, meehelpen bij verschillende activiteiten of plaatsnemen in het bestuur of de technische commissie. We merken dat vaak dezelfde mensen de taken op zich nemen. Deze mensen worden uiteraard zeer gewaardeerd, maar vele handen maken licht werk. Wanneer je ook iets wilt en kunt betekenen voor SJO ZVC dan horen we dat graag. 

Samen staan we sterk en samen kunnen we daarvoor zorgen!